[Nota de premsa] Els veïns i veïnes de la ciutat ja poden participar en l’elaboració del programa electoral de Barcelona En Comú

Barcelona, 19 de febrer de 2015

Barcelona en Comú (BCNenComú) inicia avui el procés de construcció col·lectiva del seu programa electoral. #FemProgramaEnComú vol, a través de l’ús de les eines digitals, que tots els barcelonins i barcelonines puguin participar-hi, bé sigui aportant noves propostes o comentant i enriquint mesures ja existents. El resultat d’aquest procés generarà un mandat ciutadà per a la candidatura de Barcelona en Comú de cara a l’elaboració definitiva del programa.

Per dur-ho a terme es desenvoluparan dues fases des d’avui, 19 de febrer, i fins al 12 de març. En la primera fase es podran fer comentaris i valoracions sobre un conjunt de mesures que es troben en desenvolupament dins de Barcelona en Comú, així com fer propostes de mesures noves. Les 60 mesures més valorades passaran a la segona fase, en la qual tothom podrà decidir quines són les 12 més rellevantsEl resultat de totes les votacions es traslladarà a un document amb les 40 mesures que la ciutadania consideri prioritàries.

L’elaboració del programa electoral va començar el passat mes de juliol amb el treball que els diferents eixos temàtics de Barcelona en Comú iniciaren amb col·lectius, organitzacions i especialistes de totes les àrees temàtiques. Fruit d’aquest treball es va presentar ahir  el Pla de Xoc pels primers mesos de mandat i es proposen avui un conjunt de mesures que s’obren al debat per a rebre millores i aportacions.

La fase de priorització de les mesures coincidirà amb les votacions a cap de llista i conseller/a de districte. D’aquesta manera Barcelona en Comú fa una aposta integrada no només per decidir el qui sinó també el què, avançant cap a noves formes de participació on la capacitat de decisió de la ciutadania es vegi reforçada.

Tal i com recull el reglament, es garantiran punts presencials de votació habilitant un mecanisme d’ajuda amb garanties i confidencialitat de la votació en el sistema digital creat per fer aquest procés.

Calendari

●    Del 19 de febrer al 2 de març: comentaris i aportacions sobre les mesures existents i proposta de noves mesures.
●    Del 7 al 12 de març: priorització de les mesures + votacions a cap de llista + votacions a conseller/a de districte.

Tota la informació la trobareu en els següents enllaços:

●       https://barcelonaencomu.cat/ca/fem-programa-en-comu
●       http://preprograma.barcelonaencomu.cat/programa.html


Més informació:
Telèfon premsa: 695 18 91 96
premsa@bcnencomu.cat