[Nota de premsa] Barcelona En Comú obre un procés de primàries en què, per primera vegada, els veïns i veïnes podran escollir els consellers del seu districte

Barcelona, 13 de febrer de 2015

Barcelona En Comú obre avui un procés de primàries per elegir el cap de llista de la candidatura i un equip format per un mínim de cinc i un màxim de vint membres. S'hi podran presentar persones avalades per dos dels actors de la confluència (Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem Barcelona, Procés Costituent i Equo) i que es comprometin a complir el Codi Ètic.

Els candidats a cap de llista s'han de presentar amb un equip per garantir la formació d'un col·lectiu cohesionat, tècnicament capaç,que incorpori la diversitat dels espais confluents, que sigui representatiu dels barris i els districtes i que respecti la paritat de gènere.

Els llocs posteriors els ocuparan deu candidats a consellers i conselleres, un per districte, que s'elegiran en primàries obertes en cadascun dels districtes, en la mateixa consulta. Els candidats també hauran de ser avalats per dues de les forces confluents i ocuparan a la candidatura el lloc que els correspongui segons el nombre de vots obtinguts en relació amb el cens dels districtes. D'aquesta manera Barcelona En Comú fa seva la reivindicació històrica del moviment veïnal de Barcelona d'escollir els regidors de districte de manera directa i l'incorpora al seu programa. Actualment la llei no permet l'elecció directa dels regidors, però les diferents formacions sí que poden triar de quina manera s'escullen els seus consellers. Barcelona En Comú és la primera força que sotmet aquesta elecció a un procés de primàries obertes.

Les posiciones finals de la llista electoral es reservaran per a persones que han estat treballant en els diversos eixos en els darrers mesos i referents de la ciutat en diferents àmbits. Totes les posicions estan subjectes a la correcció de gènere.

Mesures del programa de govern

A més d'elegir els candidats per a les properes eleccions municipals, Barcelona En Comú obrirà una altra votació, que permetrà decidir, comentar i prioritzar les 40 mesures inicials del programa de govern, de manera que la ciutadania es pugui pronunciar no únicament sobre qui ha d'anar a les institucions, sinó també per fer què. La votació s'iniciarà la setmana vinent.

Tal i com recull el reglament, es garantiran punts presencials de votació habilitant un mecanisme d’ajuda amb garanties i confidencialitat de la votació en el sistema digital creat per a les primàries.

Amb aquests dos processos participatius populars (candidat i equip, i mesures polítiques), Barcelona En Comú fa una aposta clara perquè la ciutadania pugui pugui fer sentir la seva veu a l'hora de decidir el model de ciutat on vol viure.

Calendari de les primàries

  • Del 13 al 24 de febrer, constitució de les candidatures.
  • 28 de febrer, proclamació de les candidatures.
  • Del 19 de febrer al 2 de març, aportacions al programa de 40 mesures inicials.
  • Del 28 de febrer al 6 de març, campanya de primàries. Durant aquesta setmana es farà un acte a cada districte amb tots els candidats a consellers o conselleres de districte.
  • El 5 de març els candidats a conseller responen a les preguntes que se'ls facin per internet.
  • Del 7 al 12 de març, votació en tres urnes.


Més informació:
Telèfon premsa: 695 18 91 96
premsa@bcnencomu.cat