Més de 300 personalitats d’àmbit nacional i internacional mostren el seu suport a Barcelona En Comú

Més de 300 personalitats i professionals de l’àmbit acadèmic, polític, social, cultural i artístic, tant de nivell nacional com internacional, han expressat el seu suport a la candidatura de Barcelona En Comú signant un manifest presentat avui a la Plaça de Sant Felip Neri.

D’entre els signants destaquen catedràtics com Manuel Castells, Marina Subirats, Josep Maria Vallès, Joan Queralt, l’historiador Borja de Riquer, els editors Xavier Folch i Anna Monjo, el dissenyador Javier Mariscal, el lingüista i filòsof Noam Chomsky, músics com Carlos Santos, Lídia Pujol, Nacho Vegas i Santiago Auserón, el director de cinema Manuel Huerga, el director teatral Toni Casares, actors com Juan Diego Botto i Enric Majó, il·lustradors com Nazario i Miguel Gallardo, escriptors com Owen Jones i Isaac Rosa, així com l’ex fiscal en cap del TSJC, Josep Maria Mena.

Alguns d’ells han acompanyat les persones que encapçalen la candidatura, Ada Colau, Gerardo Pisarello i Laia Ortiz, en la presentació del manifest. Pisarello ha remarcat també el suport de la governadora d’Àtica, Rena Dourou, “pionera en l’impuls de mesures socials i en la lluita contra els desnonaments”; d’Eric Piolle, alcalde de Grenoble, “una ciutat de referència en la lluita contra la contaminació visual”; de Jón Gnarr, exalcalde de Reykjavík, “sorgit d’una candidatura ciutadana molt similar a la nostra”; de Gustavo Petro, alcalde de Bogotà, “que ha impulsat les biblioteques verdes i polítiques valentes en l’àmbit de la mobilitat”, així com del responsable dels pressupostos participatius de Nova York, entre d’altres.

“És un gran orgull comptar amb el suport de tantes persones d’àmbits molt diversos, persones de referència per a la ciutat, també persones amb molta experiència en l’àmbit de la gestió pública”, ha assegurat Colau. “A Barcelona el 24 de maig pot tenir lloc un canvi important, que ens permeti reprendre el control de les institucions per posar-les al servei de les persones”, un canvi que formi part d’un “moviment global, i per això tanta gent està pendent de nosaltres i del que passi aquí”, ha afirmat.

El text del manifest recorda com Barcelona “és una ciutat que ha canviat positivament al llarg de molts anys, fruit de la lluita dels seus veïns i veïnes, però que darrerament ha vist com augmenta greument la pobresa i les desigualtats” i “avui corre el perill de convertir el seu patrimoni social, cultural, històric i arquitectònic en un aparador al servei de les polítiques neoliberals”, posant “en risc el dret a la ciutat dels veïns i veïnes”.

“Volem una Barcelona democràtica que protegeixi la gent davant dels poderosos i dels lobbies, dels que volen convertir la ciutat en un negoci”. “Volem que la gent voti amb orgull una candidatura ciutadana que defensarà els seus drets i llibertats”, recull el text.

[PDF] Descarrega el manifest

[PDF] Descargar el manifiesto