La música i la mobilització als barris marcaran els quinze dies de campanya de Barcelona en Comú

  • El Cor Rebel de Barcelona estarà present en els actes principals de la campanya.

  • La mobilització de prop d'un miler de nous activistes farà possible una campanya amb molta presència als barris.

  • En aquests dies, personalitats referents del món de l’economia, els drets socials, el món acadèmic, la lluita contra l’emergència climàtica, l’educació i la cultura en l’àmbit nacional i internacional participaran en diversos actes.

La campanya de Barcelona en Comú estarà marcada per la música i la mobilització als barris de la ciutat. En els darrers mesos prop d’un miler d’activistes nous s’han sumat per participar a l’organització i ho faran a les parades als barris i fent porta a porta cada dia de la campanya. A més, i com a novetat, el Cor Rebel de Barcelona actuarà en els actes principals de campanya.

Per Barcelona en Comú la mobilització territorial ha estat una de les claus aquest quatre anys amb el treball de les assemblees dels barris. Durant els últims mesos, Barcelona en Comú ha intensificat el treball als barris amb el desplegament del porta a porta arreu de la ciutat. Tots els caps de setmana, activistes de BComú surten al carrer per anar a parlar amb els veïns i veïnes de la ciutat. De fet, abans de començar la campanya ja s’han picat més de 20.000 portes a un total de 17 barris de la ciutat. Aquest desplegament ha estat possible gràcies a les prop de mil persones noves que s’han sumat a Barcelona En Comú en els darrers mesos per participar directament a la campanya.

Una iniciativa nova enguany ha estat la creació d’una coral amb l’objectiu de posar la cultura al centre de la campanya. El Cor Rebel de Barcelona format per 60 persones està dirigit pel músic i arranjador vocal Uri Mas (Tarragona 1987), finalista del concurs musical de TV3, d'Oh Happy Day! amb el grup ‘Ol green, en la seva primera edició (2014). El seu repertori s’inspira en els valors polítics de Barcelona En Comú i inclou cançons tradicionals de l’esquerra europea com són el Bella Ciao o Grandola Vila Morena, diverses rumbes catalanes, i Somos de l’última temporada d’Operación Triunfo. Tots els arranjaments són originals de l’Uri Mas.

Actes de campanya

La campanya de Barcelona en Comú estarà marcada per un calendari d'actes articulats al voltant de cinc eixos cap a una Barcelona futura oberta, valenta, justa, innovadora i habitable. En els propers 15 dies, BComú comptarà amb la participació de personalitats  referents del món de l’economia, els drets socials, el món acadèmic, la lluita contra el canvi climàtic, l’educació i la cultura en l’àmbit nacional i internacional que participaran als diferents actes programats.

Durant la campanya electoral, s’han previst almenys 60 actes de petit i gran format amb la presència d’Ada Colau i altres candidats de Barcelona En Comú, diputats del Congrés i el Parlament, així com persones referents en els seus àmbits com Owen Jones o Manuel Castells. A més a més, Pablo Iglesias, Alberto Garzón i la cap de llista de la candidatura Unidas Podemos Cambiar Europa, Maria Eugenia Palop, també visitaran Barcelona aquestes dues setmanes per donar suport a BComú. Manuela d’Avila, Cristina Fallarás, Yayo Herrero i Arcadi Oliveras també participaran en diferents actes aquests dies.

Candidatura

Barcelona en Comú presenta una llista de 41 persones per consolidar una agenda de canvi i esperança per Barcelona. Una llista formada per persones compromeses amb la ciutat, que la coneixen, l’estimen, que han lluitat per ella. És una llista que combina experiència amb noves energies, il·lusions i idees, persones que es presenten per construir la Barcelona futura, una ciutat justa on ningú quedi enrere.

Consulta el dossier de campanya aqui