La futura alcaldessa manté una trobada amb PIMEC en el marc de les converses amb els principals agents socials i econòmics de la ciutat

Ada Colau: “El model econòmic que defensem per Barcelona és el de la petita empresa, els autònoms i el comerç de proximitat”

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mantingut avui una trobada amb els responsables de PIMEC, amb qui s’ha emplaçat a “obrir un calendari de reunions de treball” per establir una col·laboració fluida. “Sempre es parla dels empresaris com un subjecte únic i són les grans empreses les que tenen visibilitat. Nosaltres som molt conscients que el principal teixit econòmic local són els autònoms, el comerç de proximitat, la petita empresa, i aquest és el nostre model, el que defensem per a la nostra ciutat”, ha explicat Colau.

“Avui aquesta és una realitat no prou visibilitzada i que cal tractar amb el rang que mereix”, ha afegit en una atenció als mitjans després d’una reunió on han assistit també Gerardo Pisarello i Agustí Colom. En la trobada s’han tractat qüestions com l’enfortiment de Barcelona Activa, l’aposta per sectors estratègics com la rehabilitació urbana i energètica, la reactivació dels polígons industrials i la voluntat de BComú d’implantar un segell de qualitat contractual.

“L’Ajuntament ha de ser més proactiu incentivant les bones pràctiques empresarials perquè hi guanyi la ciutat”, ha assegurat Colau, qui ha coincidit també amb els responsables de PIMEC en la conveniència d’exigir a les empreses proveïdores del Consistori que “paguin a 30 dies, igual que fa l’Ajuntament”.

Sobre la preocupació dels responsables de Foment per preservar el “model d’èxit de Barcelona”, Colau ha demanat “responsabilitat als grans actors i representants institucionals, i que no generin alarmismes infundats”. “Si tot funcionés perfectament no hauria sorgit una candidatura que en 10 mesos ha guanyat les eleccions”, ha assegurat la futura alcaldessa de Barcelona, recordant que “algunes coses s’han fet bé, però moltes dades, com l’increment de les desigualtats, no parlen d’un èxit rotund”.

Per la seva banda, el president de PIMEC, Josep González, ha assegurat que “nosaltres no hem tingut en cap moment inquietuds ni neguits” sobre la victòria electoral de BComú. “Hem de donar el benefici de la confiança al nou Ajuntament i l’oportunitat de deixar que les coses funcionin. Treballàvem molt bé amb el Consistori sortint i estem tranquils que ho podrem seguir fent”, ha afirmat, després d’una trobada que ha qualificat de “cordial, instructiva, principi d’una bona relació que entenem que perdurarà en el temps”.

 

Premsa Barcelona En Comú

Web: https://barcelonaencomu.cat/ca/sala-de-premsa

Correu electrònic: premsa@bcnencomu.cat

Telèfon: 695 189 196