Janet Sanz anuncia que la Sagrada Família pagarà 4,5 milions d'euros de llicència d'obres

L'urbanisme ha centrat l'acte que avui Barcelona en Comú ha organitzat al barri de la Sagrada Família. Janet Sanz, regidora d'Urbanisme i ha manifestat que "som un govern que fa complir la llei a tothom i al servei de la majoria". En aquest sentit ha recordat que la Sagrada Família, per primer cop en 100 anys, ha regulat la seva situació i es farà càrrec de la mobilitat i d'urbanitzacions del voltant amb una inversió de 36 milions d'euros". I a més ha afegit: "S'han acabat els privilegis de l'església que construïa sense permisos, per això ara pagaran la llicència d'obres que és de 4,5 milions d'euros, la llicencia més gran de totes i que es revertiran en l'interès públic".

La candidata de Barcelona en Comú s'ha referit al fet que en aquest quatre anys "s'han canviat les regles del joc: ara el 30% de les noves promocions privades es destinaran a habitatge assequible". També ha dit que s'ha canviat les normes de rehabilitació perquè "les grans rehabilitacions no comportin grans increments de preus del lloguer i l'expulsió de veïns i veïnes". A més ha afegit que s'ha creat un registre de solars sense edificar per obligar a construir-los i deixar d'especular amb el sòl".

Sanz ha explicat que en els darrers quatre anys s'han fet 90 processos participatius relacionats amb projectes de planificació urbanística. La candidata de Barcelona en Comú també ha recordat que "aquest Govern també ha sigut contundent contra la corrupció i pràctiques que han anat contra els interessos de la ciutadania.". En aquest sentit Janet Sanz ha recordat el cas Palau. “Un dels projectes urbanístics que calia revertir era l'Hotel del Palau, el somni de Millet i el malson de les classes populars. L'hem revertit, i ara hi haurà equipaments", ha dit Sanz.

Per la seva banda, Carme Ribas, arquitecta del Mercat de Sant Antoni, ha destacat que "el model de Barcelona en Comú és el canvi de les regles del joc. El canvi de les regles del joc de com es fa la ciutat "i ha continuat dient que "Barcelona és un referent" també en l'urbanisme. Així mateix Josep Bohigas, arquitecte i director de planificació a Barcelona Regional ha manifestat que "quan parlem la Barcelona del futur és aquesta la que estem recuperant".