Gerardo Pisarello, únic candidat de Barcelona en Comú per a les eleccions europees del proper mes de maig

Gerardo Pisarello representarà la candidatura de Barcelona en Comú a les eleccions europees del proper mes de maig i se suma a la candidatura d’Unidas Podemos Cambiar Europa per portar així una agenda municipalista a Europa. Aquest procés engega una fase de validació de la candidatura per la qual es votarà presencialment del 19 al 21 gener.

Agenda municipalista

Barcelona en Comú vol portar a Europa una agenda pròpia de les ciutats per lluitar contra l'especulació i els grans oligopolis, per la feminització de la política, per l'aposta per la democràcia real o pel desenvolupament de mecanismes per combatre el canvi climàtic.

Per això, es portarà una bateria de 20 propostes per transformar i municipalitzar Europa. Aquestes propostes són fruit del debat de gairebé un any que es va desenvolupar en el cicle de debats “Del Barri a Europa”. El cicle tenia l’objectiu de crear una agenda municipalista per a Europa, segons les prioritats de les Ciutats del Canvi. Hi van participar eurodiputats i regidors de Barcelona, Madrid, València, Iruña, Oviedo i Saragossa, entre d’altres. En aquest cicle de sis sessions es van tractar temes prioritaris pel municipalisme com són l’habitatge o la gestió de l’aigua i l’energia.

Podeu descarregar un resum de les propostes de l’agenda municipalista de Barcelona en Comú en el següent enllaç.

Calendari electoral:

  • 15 gener: publicació provisional de les candidatures.
  • 19, 20 i 21 de gener: votació de la candidatura.
  • 24 gener: proclamació definitiva.