Eurodiputats destaquen com a referents les ciutats del canvi en la lluita contra la contaminació

Les ciutats estan liderant la lluita contra la contaminació i avui a Barcelona, en el marc dels debats Del Barri a Europa, els eurodiputats assistents a la jornada han destacat les “polítiques valentes” de las ciutats del canvi per fer l'espai urbà més habitable i saludable.

Florent Marcellesi, eurodiputat d'Equo, ha dit que comença a veure's una sinergia entre les Ciutats del Canvi i el Parlament europeu gràcies a les "polítiques valentes" que s'estan engegant en ciutats com Barcelona i Madrid i que "gràcies als seus esforços ahir Rajoy es va evitar una sanció europea". "Tenim la capacitat de canviar les coses malgrat els Estats i dels interessos corporatius. Podem canviar les regles del joc, sumant des del local al global", ha manifestat l'eurodiputat.

En la mateixa línia Estefanía Torres, eurodiputada de Podemos, també visibilitzo la incidència de les polítiques que s'estan duent a terme contra la contaminació als ajuntaments. "El full de ruta de la Unió Europea comença a estar encaminada a lluita contra la contaminació", ha manifestat Torres qui ha assegurat que des de 2017 s'estan aprovant diversos paquets de mesures relacionades amb la mobilitat.

Sobre el treball de les ciutats en la lluita contra la contaminació, Mercedes Vidal regidora a l'Ajuntament de Barcelona ha recordat que gràcies al govern municipal s'ha posat en l'agenda pública el problema de la contaminació. "A Barcelona s'estan començant a prendre mesures valentes, fent un camí que altres ciutats ja van fer anys enrere com els danesos i holandesos", ha dit Vidal qui ha manifestat que les malalties relacionades amb la qualitat de l'aire mata a 700 persones a l'any a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Finalment, Xan Dur, regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la ha recordat el problema de mobilitat de la ciutat gallega on viuen 96.000 habitants on diàriament tenen la pressió de 140.000 cotxes, a més del volum de turistes. "A Santiago de Compostel·la el nostre objectiu és que no entrin a la ciutat cotxes que no siguin de la ciutat", per a això el regidor va assegurar que estan treballant per impulsar el transport públic concretament l'autobús.