Enric Bárcena portarà les prioritats de les ciutats del canvi a la candidatura europea d’Unidas Podemos

Enric Bárcena, portaveu de Barcelona en Comú, serà el candidat de Barcelona en Comú a les eleccions europees del proper mes de maig. Se suma a la candidatura d’Unidas Podemos Cambiar Europa per portar una agenda municipalista al Parlament Europeu. Bárcena serà el dotzè a la candidatura que encapçala la jurista i professora María Eugenia Rodríguez Palop i en la qual el candidat de Catalunya En Comú, Ernest Urtasun, ocupa el tercer lloc.

Enric Bárcena (1976) és llicenciat en Ciències Polítiques, veí de Sant Antoni i activista de barri, es va incorporar a Barcelona En Comú amb el naixement de l’assemblea de Sant Antoni on participa des de llavors, juntament amb la Comissió d’Internacional. És membre de la Direcció Executiva i coordinador de la campanya Porta a Porta. Així mateix és portaveu de l’organització i responsable de la xarxa municipalista estatal. També ha estat coordinador Territorial de Barcelona en Comú.

Agenda municipalista

Barcelona en Comú vol portar una agenda pròpia de les ciutats a Europa en un context en què les eleccions europees coincideixen amb les eleccions municipals per primer cop en 20 anys. “És a nivell local on s’estan fent evidents els grans reptes d’Europa i són els alcaldes i alcaldesses qui estan liderant les respostes”, ha manifestat Bárcena.

Per això, el seu programa per aquests comicis, ‘Municipalitzem Europa’, consisteix en una bateria de 20 propostes per lluitar contra l'especulació i els grans oligopolis, per la feminització de la política, per l'aposta per la democràcia real o per combatre el canvi climàtic.

Aquestes propostes són fruit del debat de gairebé un any que es va desenvolupar en el cicle “Del Barri a Europa”. El cicle tenia l’objectiu de crear una agenda municipalista per a Europa, segons les prioritats de les ciutats del canvi. Hi van participar eurodiputats i regidors de Barcelona, Madrid, València, Iruña, Oviedo i Zaragoza, entre d’altres. En aquest cicle de sis sessions es van tractar temes prioritaris pel municipalisme com són l’habitatge o la gestió de l’aigua i l’energia. Podeu descarregar-vos un resum de les propostes de l’agenda municipalista de Barcelona en Comú al següent enllaç.