Enfront dels atacs militars contra la població civil kurda als territoris kurds de Turquia

Comunicat en kurd: https://barcelonaencomu.cat/es/post/li-diji-herisen-leskeri-li-ser-gele-kurd-ye-sivil-li-heremen-kurdan-li-tirki

El toc de queda imposat pel govern i l'exèrcit turc des d'Agost de l'any passat a Amed (Diyarbakır, en turc), la ciutat més gran al territori kurd de Turquia i amb més de 1700000 ciutadans, està causant entre la població civil kurda un autèntic estat de guerra, amb desenes de morts i milers de ferits i desplaçats. La situació d'Amed es repeteix a tot el sud-oest de l'Estat turc, a la zona kurda fronterera amb Síria: Mardin, Kakkari i Şirnex/Şırnak.

Disfressats com “operació antiterrorista”, el desplegament militar i el toc de queda serveixen d'excusa al govern i a l'exèrcit turc per atacar la població kurda, a la seva declarada guerra a ambdós costats de la frontera, contra la llibertat i els drets del poble kurd. 

Més de 50.000 persones es troben actualment desplaçades a l'interior de la ciutat d'Amed, entre les quals més de 20.000 no tenen on tornar. Les autoritats municipals del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) calculen que han estat destruïts el 70% dels edificis de la part oriental de la ciutat vella, amb més de 5.000 anys d'antiguitat i declarada per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. Més de 30.000 persones depenen de la municipalitat per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Aquesta campanya militar està disfressada d'“operatiu policial”. Inclou agressions a la població civil, detencions arbitràries, bombardejos, desplaçaments forçosos i coincideix amb l'històric resultat del HDP -coalició de partits i organitzacions d'esquerres que enfonsa les seves arrels en el moviment d'alliberament kurd- que va aconseguir el llindar del 10% de vots per entrar al parlament turc, trencant així amb 13 anys de majoria absoluta del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP), del president Erdogan.

Ens afegim a l'exigència del govern municipal d'Amed pel cessament immediat dels atacs a la població civil kurda, pel respecte als Drets Humans i una solució pacífica per a la qüestió kurda a Turquia.

Zaragoza en Común

Barcelona En Comú