Els projectes guanyadors de la Filadora s’estrenen amb èxit als teatres i sales d’actes de la ciutat

Aquest divendres serà l’estrena d’una obra teatral basada en la lluita de les dones als moviments veïnals als anys 60 i 70, “En Bangkok también hay ratas” 

Les sales d’actes i teatres de la ciutat s’han quedat petites per a les estrenes dels projectes guanyadors de la Filadora. Per aquest divendres s’ha tornat a penjar el cartell d’entrades exhaurides per a l’estrena de “En Bangkok también hay ratas. Les lluites veïnals de les dones als barris obrers de Barcelona”, de la Companyia La Voz Ahogada Projecte Escènic - Teatre, que va guanyar la darrera edició de la Filadora que es va dedicar a donar suport al teixit cultural de la ciutat. 

Aquest divendres ja s’hauran estrenat cinc dels set projectes d’aquesta edició. Els temes que aborden als diferents projectes van des de la memòria històrica, passant per la defensa dels drets LGTBI i la situació de les persones migrades, entre d'altres. En aquesta edició, en la qual s’han repartit 105.000 euros, es van presentar més de 300 projectes i prop de mig miler de persones van participar en la votació amb la qual es van escollir els projectes guanyadors. 

La Filadora és un programa per impulsar projectes d’entitats i d’iniciatives ciutadana que enforteixin el teixit social i cultural dels barris i la ciutat. Es nodreix de la diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona En Comú (alcaldessa i regidors/es) i el que cobren realment segons el codi ètic de l’organització. 

Aquests van ser els projectes guanyadors de l'edició Filadora Cultura:

  1. Les dones que van construir els barris de Barcelona. Les lluites veïnals dels anys 60-70, de La Voz Ahogada Projecte Escènic.

  2. Qui sóc, coneixem-nos, de Quepo Cooperativa.

  3. L'última, estimant els bars. Cicle de cinema d'estiu, Zumzeig SCCL.

  4. Arreu la sorra.Textos i música per a un antifeixisme global, Associació Catalana d'ex-Presos Polítics del Franquisme.

  5. Khaled: camí de refugi, Martí Sancliment Solé

  6. Cos i Ciutat, Lorena Ros Sanz

  7. Trilogia de Naxos, Bigritte Vasallo.