El Plenari de Barcelona en Comú ha aprovat l’acord per participar a les eleccions generals amb la candidatura En Comú Podem

El Plenari de Barcelona en Comú ha ratificat l’acord que fa possible la seva participació a les eleccions generals del 20-D, per un 71% de vots a favor. Després d’un intens debat, els participants al Plenari han aprovat formar part d’una coalició electoral catalana amb el nom de En Comú Podem, on s’integraran altres forces polítiques que també ratifiquen aquest acord.

Les característiques de l’acord són, més enllà del nom:

- Es tracta d’una coalició catalana que competirà electoralment per aconseguir un grup propi al Congrés.

-La llista per la demarcació de Barcelona estarà encapçalada per Xavi Domènech, referent dels debats polítics sobre l’apertura de processos constituents, i persona de consens per a les forces que haurien de ratificar l’acord. En segon lloc, Marta Sibina, independent, exdirectora de la revista Caféambllet i activista per la sanitat publica. La llista inclourà també a perfils independents lligats a lluites socials com el dret a l’habitatge, l’exigència d’auditories ciutadanes del deute, i els drets laborals. A les altres províncies, encara queda per definir les llistes; s’estan buscant per encapçalar-les perfils independents lligats també a les lluites socials.

-El marco programàtic girarà, tal i com s’acordà al Plenari de BComú del 16 d’octubre, al voltant de quatre punts:

  • Radicalització democràtica mitjançant el dret a decidir. Exigència d’un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya en el qual totes les opcions es puguin expressar lliurement amb totes les garanties.
  • Defensa del municipalisme ciutadà, que ja està demostrat que es pot governar d’una altra manera, com aposta per una política diferent que defensi els drets socials, els serveis públics, els béns comuns.
  • Pla de rescat ciutadà contra la crisi i les polítiques d’austeritat, amb l’objectiu d’aturar el retrocés democràtic viscut aquests últims anys (reforma laboral, privatitzacions mafioses, pobresa energètica, Llei Montoro...).
  • Emprendre mesures per construir processos de canvi i aturar problemàtiques que afecten més enllà de l’àmbit estatal (TTIP, canvi climàtic...).

Barcelona En Comú ratifica també la seva crida a tota la ciutadania perquè aquestes eleccions generals el canvi iniciat no s’aturi. És necessari sumar forces per recuperar la democràcia, acabar amb el bipartidisme i expulsar al govern corrupte responsable de la crisi econòmica i institucional.