El moviment municipalista s’estén i guanya força als Estats Units 

Les aliances entre el municipalisme transformador barceloní i americà es consolida aquest mes de juliol als Estats Units. Diversos representants de Barcelona en Comú participen en dues cimeres on compartiran la seva experiència amb activistes i governs locals de l’altra banda de l'Atlàntic. 

La trobada internacional Fearless Cities organitzada per Barcelona en Comú a l’estiu de 2017 va marcar un punt d’inflexió en l’articulació global del moviment municipalista. Segons el portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bárcena, “l’imaginari de Fearless Cities (Ciutats Sense Por) ha anat calant i cobrant cada cop més força des de la trobada que vam organitzar el juny de 2017. A les ciutats dels Estats Units hi ha un gran interés en allò que està passant a Barcelona i moltes persones tenen ganes de replicar allà les nostres maneres de fer i de governar.”  

El primer esdeveniment, el Congrés anual de Local Progress, tindrà lloc del 13 al 14 de juliol a Minneapolis. Local Progress és una xarxa d’electes locals progressistes de ciutats de tots els Estats Units que ha estat molt activa en les lluites contra les polítiques més regressives de Trump. La seva acció se centra en la defensa de la justícia econòmica, els drets de les persones migrades, la democràcia i els drets civils. Barcelona En Comú hi serà representat per Kate Shea Baird i Marc Serra, que participaran en una sessió sobre la democràcia participativa juntament amb la directora del Texas Organizing Project, Michelle Tremillo; Rukia Lumumba de Jackson, Mississippi i el regidor de Chicago, Carlos Rosa.

Fearless Cities North America

Amb l’objectiu d’estendre i articular el municipalisme a EUA, Mèxic i Canadà, del 26 al 28 de juliol se celebrarà a Nova York el Fearless Cities North America, organitzat per Cooperation Jackson, NYU i Movement Netlab. 

Seguint el model de la trobada Ciutats Sense Por que Barcelona en Comú va organitzar l’any passat, l'edició nord-americana buscarà enxarxar les plataformes municipalistes del continent i de facilitar l’intercanvi d’idees i eines entre elles. Els quatre eixos de la trobada són: transformant el poder, democràcia participativa, pràctiques polítiques queer i feministes i abordar les preocupacions actuals del municipalisme.

De Barcelona en Comú hi participaran, del grup municipal, la regidora Gala Pin i el comissionat Álvaro Porro, i de l’organització, representants de la Direcció Executiva i de la Comissió Internacional.