El grup de defensa dels animals de BComú s’afegeix a les nombroses mostres de suport rebudes per les activistes agredides a Mas de Barberans

El grup d'activistes animalistes de BComú rebutja la violència i exigeix a la Generalitat de Catalunya més seguretat per a les persones que, des de l'activisme, treballen per controlar que durant la celebració de manifestacions com els correbous no s'infligeixin maltractaments als animals ni quedin desprotegits els menors que hi assisteixen. Lamentem que la tasca de vetllar pel compliment de la llei en defensa dels animals s’hagi de fer des de l'activisme i les organitzacions animalistes.

Donem tot el nostre suport a les persones del territori que es manifesten en contra de la celebració de manifestacions cruels amb els animals. Pensem que des del territori, amb les organitzacions, s'han de fer campanyes de sensibilització i pedagogia per avançar cap a un nou model de manifestacions tradicionals. En aquest sentit, demanem als ajuntaments del territori que ajudin a fer possible aquest canvi de model, promovent ordenances municipals que garanteixin la protecció dels animals als nostres pobles i ciutats.

Des del grup de defensa dels animals de BComú reclamem que es deixin de practicar a tot Catalunya modalitats com els bous capllaçats i embolats, i demanem més control i el compliment de la llei en la defensa del benestar animal.