Debat obert amb les candidates de Barcelona En Comú sobre polítiques de gènere i feministes

Barcelona té nom de dona? És possible transformar l'Ajuntament de la nostra ciutat des d'una perspectiva feminista? Quins límits i quines oportunitats brinda el municipalisme en la lluita contra el patriarcat? Quines polítiques públiques defensen millor els drets de les dones i ens apropen a una societat més justa en termes de gènere?

Les candidates de Barcelona En Comú conversaran sobre aquestes i d’altres qüestions amb una fila zero de feministes de la ciutat, en un debat obert a la ciutadania que tindrà lloc demà, a partir de les 19.00 hores, a la Sala Gran de l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere Més Baix, 7), amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

“Ens trobem davant d’un context de crisi global, d’augment de les desigualtats i d’una ofensiva conservadora que està posant en risc els drets conquerits al llarg de moltes lluites del moviment de dones i feminista. Les polítiques d’igualtat de gènere han perdut centralitat, i la desigualtat entre homes i dones s’aguditza en un moment de creixent precarietat econòmica”, assegura Ada Colau.

Barcelona En Comú ha incorporat des dels seus inicis la voluntat de posar en un primer pla les necessitats de les persones que viuen a la ciutat en tota la seva diversitat: dones, homes, grans i petits, vinguin d’on vinguin. La lluita contra totes les desigualtats i la voluntat de recuperar, cuidar i promoure allò comú han estat el fil conductor d’aquest projecte polític. Recuperar la ciutat de la deriva antisocial i privatitzadora dels últims anys, garantir una vida digna per a tothom i construir entre totes i tots una democràcia real és el nostre motor.

La perspectiva feminista i el protagonisme de les dones són indestriables d’aquests objectius i formen part de la nostra manera de fer política. És per això que des del principi hem creat un eix temàtic de treball sobre aquest àmbit i hem incorporat propostes amb perspectiva de gènere a tots els espais de Barcelona en Comú, que pretén ser un espai de transformació política feminista.