Comunicat de BComú sobre els acords del ple de cartipàs de l'AMB

Barcelona En Comú (BComú) participarà a l'acord entre l'Entesa, PSC i ERC que permetrà que s'aprovi el cartipàs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Un acord que inclou importants avenços en el model de governança que vol impulsar BComú, però que és alhora el resultat de l'actual correlació de forces en què BComú ostenta 7 dels 90 consellers i conselleres (18 de l'Entesa).

Entre els acords destaca l'impuls d'una auditoria per revisar el procés de privatització de la gestió de l'aigua que permeti treballar per garantir que l'interès públic estigui per davant de l'interès particular, entenent l'accés a l'aigua d'adequada qualitat com un dret humà, lliure de barreres econòmiques.

També s'impulsarà la creació d’una Agència de la Transparència, que faci de l'AMB un ens supramunicipal transparent i amb parets de vidre.

Es posarà en marxa l’Àrea de Planificació Estratègica, que ens ha de permetre engegar una reflexió sobre el paper de l’AMB en els aspectes més rellevants per a la gent, com són la planificació urbana, la cohesió social i la vertebració del territori. Una reflexió col·lectiva entre diferents ajuntaments.

Com és habitual, l'alcalde o alcaldessa de Barcelona, en aquest cas Ada Colau, ocuparà la presidència. Consellers i conselleres de BComú, inclosa la presidenta, renunciaran a cobrar cap mena de dieta. Així mateix, s'ha aconseguit pactar una reducció d'entre el 30 i el 40% en les dietes de les vicepresidències que no corresponen a BComú. Una reducció que suposa un estalvi de més de 150.000 €.