BComú dóna suport a la continuïtat del MWC i es compromet a millorar-ne les condicions

Barcelona En Comú ha estat present aquest matí a la signatura de la proposta de renovació que l’Ajuntament de Barcelona ofereix als organitzadors del Mobile World Congress per mantenir la convenció internacional a la ciutat fins al 2023. La signatura s'ha dut a terme per l'actual alcalde en funcions, Xavier Trias. Les clàusules del document signat avui responen a una negociació portada a terme pel govern de CiU.

Xavier Trias ha signat el document davant membres de la resta de partits que han obtingut representació al Consistori a les darreres eleccions i que hi han volgut ser presents.

BComú durant la campanya electoral sempre s’ha mostrat favorable a la celebració del MWC a Barcelona: negar-se a la signatura d'avui posava en perill la celebració del MWC en els propers anys. BComú farà el possible per negociar clàusules i garantir la revisió de les condicions laborals i el retorn a la ciutat quan siguem al govern. La data de la signatura ha estat establerta pel govern actual.

Aquest conveni no té relació amb el Compromís de les Escales. El compromís de BComú amb la lluita dels treballadors/es de Movistar és ferm, i es continuarà pressionant des de dins de l’Ajuntament revisant els contractes i des de fora perquè Telefónica ofereixi solucions a un conflicte en què estan en joc els drets laborals de molts treballadors i treballadores.

Abans de l’entrada al Consistori, membres de la candidatura de BComú han mantingut una conversa amb treballadors de Movistar que estaven manifestant-se a la plaça Sant Jaume i els han renovat el seu suport.