Barcelona reclama un embargament militar a Israel a proposta de Barcelona En Comú després de la violència a Gaza

Barcelona reclama un embargament integral d’armes a Israel després de la recent violència perpetrada per l’exèrcit d’aquell estat a Gaza, que va costar la vida de dotzenes de persones (fins a 58 segons algunes fonts). Així ho han acordat els grups del plenari municipal que s’han adherit a una declaració institucional impulsada per Barcelona en Comú. PP i C’s no s’hi han adherit.
 
“Condemnem la violència de les forces armades d’Israel contra la població palestina desarmada i exigim embargament a la venda d’armes. Perquè defensem els drets humans i el dret internacional humanitari”, ha declarat la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez.
 
La declaració institucional, que condemna la violència comesa per les forces armades israelianes, recull en aquest sentit una proposta que han defensat organismes i entitats internacionals de defensa dels Drets Humans, com el Consell de Drets Humans de l’ONU o Amnistia Internacional. També ha rebut ja el suport del consell de cooperació de Barcelona.
 
En aquest sentit, la declaració defensa que l’embargament d’armes a Israel permetria complir el codi de conducta de la UE sobre exportació d’armament i garantir el compliment del dret internacional humanitari. Per tot plegat, l’Ajuntament de Barcelona insta el govern espanyol a fer efectiva aquesta mesura.
 
La declaració institucional acordada al plenari municipal recull les demandes formulades per Amnistia Internacional, la Comunitat palestina de Catalunya, la Coalició pro complicitat amb Israel i la Federació d'organitzacions per a la justícia global, que han reclamat a diverses institucions catalanes, com l’Ajuntament de Barcelona o el Parlament, que es posicionin a favor de l’embargament d’armes i el reclamin al govern de l’estat.