Barcelona En Comú se suma a la manifestació en defensa dels drets i les llibertats

Des de Barcelona en Comú considerem que, arran de l'aplicació de l'article 155 anunciada per Rajoy i amb el suport del PSOE i C's, s'ha escollit la pitjor via del pitjor l'autoritarisme. Nosaltres seguirem defensant més que mai els nostres drets i llibertats i, per això, des de Barcelona En Comú fem una crida a participar en la manifestació que convoca la plataforma Taula per la Democràcia avui, dissabte 21 d'octubre, per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i en defensa de l'autogovern.

Considerem que l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, és un atac gravíssim a la democràcia i als drets bàsics. Manifestem el nostre rebuig a aquestes mesures judicials que mantenen en presó preventiva a Cuixart i Sánchez, que sempre han cridat a les mobilitzacions pacífiques. L'empresonament per causes polítiques atempta contra els Drets Humans i volem mostrar la nostra solidaritat amb les seves famílies i amics.

Vivim moments complexos, de gran tensió per a la gent. Davant d'això, Rajoy decideix la suspensió de l'autogovern de Catalunya pel qual tanta gent va lluitar. Exigim una sortida negociada i que s'escolti la veu de la ciutadania que avui sortirà al carrer, i que sempre va demanar pacíficament una solució política, i no repressiva com la que estem patint.