Barcelona En Comú recull més de 80.000 euros d’aportacions ciutadanes

La candidatura de Barcelona En Comú ha assolit un ampli suport ciutadà en la campanya de crowdfunding llençada sota el lema #FemPotComú, que ha superat l’objectiu de recaptar 80.000 euros per finançar la campanya electoral. En menys d’un mes, més de 1.700 persones hi han participat a través del web que es mantindrà obert fins divendres 8 de maig, ja que les donacions continuen arribant malgrat haver-se assolit l’objectiu fixat.

“La ciutadania té clar que anem a guanyar, i que per fer-ho és imprescindible la implicació de tots i totes”, ha assegurat l’alcaldable de BComú, Ada Colau. “A Barcelona En Comú volem fer política d'una manera diferent i estem demostrant que és possible”.

“Ens hem dotat d’un codi ètic que estipula clarament que renunciem a recórrer a crèdits bancaris que puguin coartar la independència política de la candidatura, perquè volem que la nostra lleialtat estigui amb la gent i no amb les entitats financeres o amb poders econòmics que busquin establir relacions clientelars”, ha afegit. Per Colau, “no hi ha millor mecanisme de control democràtic que dependre de la ciutadania”.

El canal de crowdfunding obert permet aportacions d’entre 10 i 5.000 euros restringides només a persones físiques, sense que hi puguin participar empreses ni associacions. Al web s’hi desgranen el conjunt de despeses a cobrir amb les aportacions recollides, i la gestió posterior dels fons obtinguts serà també consultable al web de BComú.