Barcelona En Comú rebutja la deportació de més de 600 tunisianes anunciada pel ministre Grande-Marlaska

Arran de l’anunci el passat 27 d’abril per Fernando Grande-Marlaska, ministre d’Interior, sobre les gestions per deportar, en plena emergència sanitària, més de 600 persones que procedeixen de Tunísia i que es troben al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Melilla des de l'estiu de 2019, més de 175 entitats socials i col.lectius migrants i antirracistes subscriuen un comunicat on denuncien la il·legalitat de la mesura, ja que vulnera el Conveni Europeu de Dret Humans, que prohibeix les expulsions col·lectives de persones estrangeres.

Barcelona En Comú dona suport al manifest, que demana l’aturada d’aquest procés i denuncia que aquestes persones, procedents de Tunísia, entre elles famílies amb nens o persones grans, porten al voltant de vuit mesos al CETI, esperant el seu possible trasllat a la Península (com passa normalment amb les persones migrants que arriben a Melilla). 

A aquests mesos d'espera, i davant la incertesa de la seva situació, se'ls ha sumat l'amenaça de la pandèmia. Dins el CETI de Melilla és impossible complir amb les recomanacions sanitàries que s'han fet a la resta de la població. El confinament, l'aglomeració, la manca d'higiene i el pànic han provocat protestes des de fa dies que s’han agreujat amb una vaga de fam des del mateix día en que es va anunciar les negociacions per a la seva deportació.

Fa uns dies, Barcelona En Comú també va donar suport a la demanda urgent feta al Govern de l’Estat per més d’un miler d’organitzacions, per a demanar la regularització permanent i sense condicions de totes les persones migrants i refugiades davant l'emergència sanitària.