Barcelona En Comú publica els resultats de les eleccions de consellers i conselleres de districte

Barcelona En Comú publica avui els resultats de les eleccions de consellers i conselleres de districte. Un total de 2.148 persones han participat en la votació per elegir els consellers i conselleres dels districtes. En aquest procés obert a la ciutadania, que va començar el passat 22 de juny, 69 persones van presentar la seva candidatura. Des d'avui es poden consultar els resultats en la web de BComú. Presentem els equips que han rebut més vots:

  • Districte de Ciutat Vella. Equip: En Comú per Ciutat Vella (Santi Ibarra, Eva Alfama, Natalia Martínez Rodríguez, LLum Ventura, Albert Sancho, Ferran Caymel -suplent- i Vicente Hernández -suplent-). 
  • Districte de l'Eixample. Equip: L'Eixample dels Barris en Comú (Eulàlia Corbella Cervelló, Ma Carme Méndez Bota, Jordi Matas Vilà, Alexandra Camps López -suplent- i Javier Dabbah Velazquez -suplent- ). 
  • Districte de Sants-Montjuïc: Equip: Carolina López, Aldo Reverte, Maria Riba, Joan Sanromà Baulo, Jose Antonio Blasco i Domingo Alonso
  • Districte de Gràcia. Equip: Àngels Tomás, Clara Furriols, Marta Duñach. Suplente: Margarida García; Suplente: Yusef Quadura Izquierdo
  • Districte d'Horta-Guinardó. Equip: Horta-Guinardó en Comú (Carolina Porta Pacín, Fernando Marin Blanco, Elsa Plaza Müller, Beatriz Martínez Alonso -suplent- i Elena Tarifa Herrero -suplent- ).
  • Districte de Nou Barris. Equip: Jennifer Coronado, Angels Rabadá, Esther Flaquer García, Manuel  Cubero, Antoni Tallada, Juan Medina i Oriol Compañon (Suplent).
  • Districte de Sant Andreu. Equip: Blanca Port, Elvira Juncosa, Jordi Gimeno, JMaria Fanlo i Josep Alberjon.
  • Districte de Sant Martí. Equip: Guanyem Sant Martí en Comú (Carlota Falgueras Marsal, Montse Barnils i Santanach, Jordi Martin Lopez, Eva Campos Paladio, Antonio Herrera Valiente, Jordi Marzo Fitó -suplent- i Maria Blanca Arias Gomez -suplent-).

Un cop coneguts els resultats d'aquest procés, els nous consellers/es de BComú formaran part de l'equip en el qual ja treballa una persona triada en el procés de primàries del passat mes de març de 2015; i una persona consensuada entre el/la regidor/a i els grups de barri de Barcelona En Comú de cada districte.

L'elecció directa dels representants territorials per part de veïns i veïnes de cada districte respon a un projecte de ciutat que aposta per la proximitat, on els barris tenen un paper cabdal en construir la ciutat que volem. Aquest procés a més recull una reivindicació històrica del moviment veïnal.