Barcelona En Comú obre una nova edició de la Filadora per donar suport a projectes culturals

Barcelona En Comú activa avui el calendari d’una nova edició de la Filadora que se centrarà en donar suport a projectes culturals de la ciutat, que dibuixin una Barcelona postcovid més resilient, justa i sostenible. Amb una partida de 100.000 euros, es finançaran fins a un màxim de 15 projectes.

La cultura és un dels sectors que pitjor ho ha passat el darrer any com a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica. "La pandèmia ha deixat el sector cultural molt tocat. I, en aquesta situació, és quan més l'hem necessitat", ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de Barcelona En Comú, qui ha afegit: "Barcelona és una ciutat creativa, una ciutat que estima la cultura, i conscients de la situació que està vivint el sector, volem aportar el nostre petit gra de sorra".

Aquesta convocatòria està dirigida, principalment, a projectes que siguin creats, produïts i distribuïts per entitats petites, grups autoorganitzats o persones individuals que, per la seva idiosincràsia, no tinguin accés a altres subvencions públiques o privades. El calendari de la convocatòria que avui s'activa s'allargarà fins a l’11 d’abril, i serà al mes de maig quan sabrem els resultats d'aquest procés. Per la valoració d'aquests projectes, la Filadora comptarà amb un comitè avaluador on hi haurà persones vinculades al món cultural. Una vegada el comitè faci la seva valoració, s'obrirà un període de votacions per escollir els projectes guanyadors.

Barcelona En Comú, des de la seva constitució, ha posat en pràctica formes de fer política compromesa amb la ciutadania, tal com marca el seu Codi d'Ètica Política. Un d'aquests compromisos és la limitació dels sous dels càrrecs públics. Per poder aplicar el límit salarial fixat per aquest codi, l'alcaldessa i els regidors i regidores aporten la diferència a Barcelona en Comú, i el 100% d'aquests excedents s'utilitzen per dotar un fons social i solidari, del que es finança La Filadora.

Més informació a: https://filadora.barcelonaencomu.cat/