Barcelona en Comú obre la votació per a l’elecció de conselleres de districte

Des d’avui i fins al divendres 19 a les 13 hores, les persones inscrites a Barcelona en Comú podran votar als consellers i conselleres de districte. A BComú seguim treballant per aprofundir en els mecanismes que permetin l’elecció directa dels consellers i les conselleres de districte mentrestant aquest procés no es pugui fer des de l’Ajuntament.  

L'any 2015, Barcelona en Comú es va comprometre a activar l'elecció directa dels consellers i conselleres de districte responen així a una reivindicació històrica del moviment veïnal de la ciutat la qual persegueix que els barris puguin tenir una millor representació a l'Ajuntament. Quatre anys després seguim creient que l’elecció directa dels representants territorials per part de veïns i veïnes de cada districte respon a un projecte de ciutat que aposta per la proximitat, on els barris tenen un paper cabdal en construir la ciutat que volem. 

Repartiment al territori

Barcelona en Comú va obtenir un total de 49 consellers i conselleres a les passades eleccions municipals, la xifra més alta entre tots els grups municipals. Els 49 consellers i consellers es repartiran de la següent manera per al territori

  • Ciutat Vella: 5 consellers/es i 3 suplents
  • L'Eixample: 5 consellers/es i 3 suplents
  • Sants - Montjuïc: 5 consellers/es i 3 suplents
  • Les Corts: 1 conseller/a i 2 suplents 
  • Sarrià - Sant Gervasi: 1 conseller/a i 2 suplents 
  • Gràcia: 4 consellers/es i 3 suplents
  • Horta - Guinardó: 4 consellers/es i 3 suplents
  • Nou Barris: 4 consellers/es i 3 suplents
  • Sant Andreu: 5 consellers/es i 3 suplents
  • Sant Martí: 5 consellers/es i 3 suplents

Tasques dels consellers

La tasca dels consellers/es és primordial en un projecte com Barcelona en Comú, que entén que la ciutadania ha de ser la protagonista de la política pública. Els veïns i les veïnes dels barris són qui millor coneixen els problemes i les solucions, i han d'estar a l'epicentre de la vida pública dels districtes. Els consellers i les conselleres són clau per aprofundir en la corresponsabilització de la política pública que planteja Barcelona En Comú.

Un/a conseller/a de districte de Barcelona en Comú té com a tasca principal la relació amb el teixit associatiu i el coneixement del territori. A més a més, ha de fomentar la participació ciutadana i obrir les portes de la institució perquè la política del districte sigui plural. També participa en el Consell de districte i en els òrgans de districte que corresponguin.