Barcelona En Comú inicia el procés de renovació de càrrecs interns de l’organització

S’obre la convocatòria d'eleccions a càrrecs interns de la Direcció Executiva, d’una part de la Coordinadora General i del Comitè de Garanties. Fins al 18 de desembre es podran presentar les candidatures, que se sotmetran a votació digital del 13 al 18 de gener.

 

Barcelona En Comú ha obert la convocatòria d’eleccions per escollir els càrrecs interns de l’organització, en concret els membres de la Direcció Executiva, els membres de la comunitat de BComú a la Coordinadora General i del Comitè de Garanties. En total seran escollides 25 persones: 8 membres per a la Direcció Executiva, 10 membres per a la Coordinadora (una quarta part d’aquesta) i 7 membres per al Comitè de Garanties. 

Segons els estatuts de l’organització, aquests òrgans han de renovar els seus membres cada dos anys. Així doncs, es tracta de les terceres eleccions de càrrecs interns de Barcelona En Comú (les primeres van ser el setembre de 2015).  En els dos últims anys la composició de la Direcció Executiva, la Coordinadora General i del Comitè de Garanties ha estat la següent: consulta-ho al web.

Dret a votar i a presentar candidatures

Tenen dret a vot aquelles persones que, a data del tancament del cens electoral, hi figurin inscrites al cens d'activistes de Barcelona En Comú, més de 1.500 persones. Per presentar-se com a candidat o candidata, les persones han de figurar en el cens d'activistes i acceptar el codi ètic de l’organització. Les votacions tindran lloc del 13 al 18 de gener a través de la plataforma de participació digital de BComú. 

Calendari electoral: dates principals

  • Convocatòria d’eleccions i tancament del cens electoral: 2 de desembre
  • Recollida d’avals i presentació de candidatures: del 3 al 18 de desembre
  • Proclamació definitiva de candidatures: 23 de desembre
  • Votacions online: del 13 al 18 de gener
  • Proclamació definitiva dels resultats: 22 de gener

Més informació de la convocatòria, del Comitè electoral i del calendari al web de Barcelona En Comú