Barcelona En Comú i PSC Barcelona presenten una proposta d'acord de govern d'esquerres per Barcelona

Descarrega la proposta d'acord 

L'alcaldessa, Ada Colau, i el president del grup municipal socialista, Jaume Collboni, han presentat avui al Col·legi de Periodistes la proposta d'acord de govern d'esquerres per Barcelona, que té per objectiu millorar la governabilitat de l'Ajuntament. Aquesta proposta d’acord haurà de ser votada per les bases de les dues organitzacions la setmana vinent. 

“Barcelona En Comú va guanyar les eleccions municipals perquè els veïns i les veïnes volien un canvi a Barcelona, però també ens van dir que no volien quen ho féssim sols. Que haviem de buscar el diàleg i els acords amb les altres forces polítiques. Hem recollit aquest mandat i amb aquesta proposta d’acord estem fent un pas endavant per consolidar les polítiques de canvi que lluitin contra les desigualtats socials de la ciutat. La ciutadania no pot esperar” ha manifestat Ada Colau. 

Colau ha afegit que “no ha estat fàcil arribar fins aquí, som formacions diferents, però tenim una responsabilitat institucional perquè tenim aquest mandat de diàleg”. Per aquest motiu, assegura que amb aquest acord “demostrem amb  fets que posem els objectius i les necessitats dels veïns per davant de les sigles i els interessos de partits. Això és una cosa a celebrar. Però no és suficient i hem de seguir treballant per fer consensos de ciutat molt més amplis”.

Colau ha recordat la invitació a les altres forces d’esquerra a sumar-se a aquest govern del canvi. “Volem parlar amb tots els grups municipals i treballarem conjuntament per consolidar majories d’esquerres”.

L’esperit de la proposta és garantir un treball conjunt en totes les àrees de l’Ajuntament, i reforçar els objectius polítics i socials per davant les sigles, per aconseguir que Barcelona sigui referent en la lluita contra l’atur i les desigualtats, els drets socials i la regeneració democràtica. És el moment de construir un projecte que treballi per les principals preocupacions de la ciutadania. Per això, a través d’aquest acord es proposa:

•    Donar una major estabilitat al govern de la ciutat per tal d’impulsar els canvis i transformacions necessàries que permetin reduir les desigualtats, impulsar el desenvolupament econòmic inclusiu i garantir la cohesió social.
•    Aprofitar tot el potencial econòmic de l’Ajuntament per tal de posar les seves capacitats i la seva solvència financera al servei de la ciutadania.
•    Garantir els acords que facilitin poder impulsar un nou pacte social, econòmic i cultural per Barcelona, promovent el dinamisme institucional i prioritzant les polítiques de canvi. 

L'acord està articulat en cinc eixos de treball: Garantir una ciutat justa: la lluita contra les desigualtats i l’impuls dels drets socials; Crear ocupació de qualitat i reactivar i transformar l’economia; Una metròpoli de barris habitables i sostenibles; Una ciutat de democràcia oberta Barcelona, ciutat global, solidària i compromesa. També hi ha un acord sobre criteris pressupostaris i codi ètic. 
 
Comportarà una remodelació del govern municipal d’acord amb els següents criteris:

•    Es crea una nova tinença d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació.
•    Les responsabilitats de govern seran compartides i interrelacionades, amb regidors de les diferents formacions polítiques que integren el govern compartint àrees de responsabilitat.
•    Es compartiran responsabilitats en la direcció dels 10 districtes de la ciutat.
•    No es modifica l’estructura de comissions del consell plenari acordada pels grups municipals a l’inici del mandat.

Els detalls del nou cartipàs del consistori es poden consultar al document adjunt fent click aqui (enllaç).
 
Aquesta proposta haurà de ser validada pel registre de Barcelona En Comú i els militants del PSC de Barcelona. El dimarts 17 de maig Barcelona en comú obrirà un procés de votació que durarà tres dies, en el qual podrà votar tot el seu registre, integrat per aproximadament 14.000 persones. Els resultats es coneixeran la nit del dijous 19 de maig. 
Avui dia 13 de maig, el PSC de Barcelona obre a la nit la possibilitat de votar la proposta d’acord a través d’una app específica i el dia 18 es podrà votar de forma presencial. Els resultats es coneixeran el mateix dia 18.