Barcelona en Comú expressa la voluntat de portar l’agenda municipalista i candidats a les eleccions europees

El plenari de l’organització ha manifestat la voluntat de sumar-se a la candidatura d’Unidas Podemos Cambiar Europa

Avui dissabte el plenari de Barcelona en Comú ha manifestat la seva voluntat d’incorporar l’agenda municipalista i candidats a la coalició d’Unidos Podemos per a les eleccions europees. “Amb el mandat del plenari de Barcelona en Comú, iniciem ara converses amb els impulsors d’aquesta candidatura perquè es pugui incloure el nostre programa municipalista i veure quines persones poden defensar-lo millor”, ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de l’organització. 

En aquest plenari s'han presentat i debatut els resultats del cicle de debats “Del Barrio a Europa”. El cicle tenia l’objectiu de desenvolupar una agenda municipalista per a Europa segons les prioritats de les Ciutats del Canvi. Hi van participar eurodiputats i regidors de Barcelona, Madrid, València, Iruña, Oviedo i Zaragoza, entre d’altres. En aquest cicle de sis sessions es van tractar temes prioritaris pel municipalisme com són l’habitatge, la gestió de l’aigua i l’energia.

“Durant aquests anys de govern a la ciutat, hem vist que la política europea afecta la nostra capacitat d’impulsar canvis a Barcelona”, ha dit Bárcena. En aquest sentit, el portaveu de Barcelona en Comú ha recordat que “allò que passa a Europa influeix als nostres barris, ja sigui en polítiques d’habitatge, la qualitat de l’aire que respirem o la pressió de lobbies com Airbnb i Uber”. 

El pròxim 6 de novembre es presentarà l’agenda europea de Barcelona en Comú a un acte al Parlament Europeu on participaran regidors de les ciutats de Barcelona, Nàpols, Amsterdam, París i Grenoble. Podeu consultar un resum de les propostas de l’agenda municipalista de Barcelona en Comú en el següent enllaç.

Consulta el document amb el text aprovat al plenari aquí


Canvis a la Direcció Executiva

En el plenari d’avui també s’ha fet efectiu un canvi en la Direcció Executiva de Barcelona en Comú. Marina López, es dóna de baixa com a membre de l’executiva per motius personals i, d’acord amb el reglament electoral de Barcelona en Comú que específica que les substitucions a la Direcció Executiva seran triats entre membres representants del Comú de la coordinadora, entrarà Beatriz Martínez Alonso, Consellera d’Horta Guinardó. 

La Direcció Executiva de Barcelona en Comú està formada per 8 persones escollides amb un procés d'eleccions intern i s'ocupa de prendre decisions operatives i d'executar les estratègies i decisions preses per la Coordinadora. El darrer procés intern d’eleccions de la Direcció Executiva va ser al novembre de 2017.