Barcelona En Comú exigeix la fi del racisme institucional i la xenofòbia creixent enfront de la tragèdia que es viu a les fronteres europees

En vigílies del Dia Internacional per l'Eliminació de la Discriminació Racial el 21 de març, Barcelona En Comú reitera la seva angoixa, enfront de l'actual drama a les fronteres europees, i el seu rebuig a la manca d'acció dels estats membres de la Unió Europea per donar-li resposta. En aquest context, la proposta d'acord entre la UE i Turquia, que tracta les persones refugiades com a mercaderia, contravé la Convenció de Ginebra i la Declaració Universal dels Drets Humans, tot posant de manifest la xacra del racisme institucional i la xenofòbia que a Europa encara hem de combatre a tots els nivells.

L'organització considera que el municipalisme ens dóna les eines necessàries per canviar aquest paradigma, des de baix i amb una perspectiva feminista i intercultural. El municipalisme ens permet treballar des de la proximitat i fer política mirant-nos als ulls, trencant amb el desconeixement i la desconfiança que generen les dinàmiques racistes i xenòfobes.

En una Europa on posseir el passaport inadequat pot ser una sentència de mort, els ajuntaments poden i deuen aprofitar les seves competències en tots els àmbits, per tal de fer possible una ciutadania basada en la participació en la vida urbana i no pas en un paper. Avui, la ciutadania de Barcelona està donant la cara en aquesta lluita convertint la ciutat en una "Ciutat Refugi".

Barcelona En Comú es compromet a seguir treballant des del municipalisme per construir la ciutat de drets, igualtat i benestar que volem, a la vegada que teixim totes les aliances necessàries amb moviments socials i ciutats d'arreu d'Europa per fer front a les polítiques de la por, hostils i inhumanes dels estats de la Unió Europea.

Barcelona En Comú fa una crida a participar en la convocatòria de la manifestació #ProuRacisme el 19 de març a les 17:00 h a l'Estació de França, una data clau per fer sentir el clam per la solidaritat i la pau a Europa.