Barcelona En Comú es solidaritza amb París en nom de la democràcia, la pau i la fraternitat

Barcelona En Comú vol expressar l'horror i la commoció per l'onada d'atemptats perpetrats a París la nit del 13 de novembre. Traslladem tota la nostra solidaritat a les víctimes, els seus éssers estimats i a tota la població de la ciutat.

París ha estat el blanc d'aquells que volen fomentar l'odi, la desconfiança i la violència entre  comunitats i pobles. És més, els agressors van atacar precisament aquells barris on els veïns i veïnes de diversos orígens s'hi troben i hi conviuen en pau. Així mateix, van atemptar contra el monument més gran a la França multiètnica, pluralista i republicana: el Stade de France.

Avui reafirmem el nostre compromís amb la pau i la democràcia com l'única via per fer front a aquesta barbàrie. També recordem que mentre l'assassinat arbitrari de veïns i veïnes als carrers de París és una aberració, això s'ha convertit en un fet quotidià en moltes de les ciutats de l'Orient Mitjà. Els estats i les ciutats d'Europa tenim el deure de donar refugi a les persones que arriben a les nostres fronteres, fugint de la violència i la guerra en aquests països.