Barcelona en Comú dóna suport a les candidatures de Manuela D'Avila i Guilherme Boulos a les eleccions municipals del Brasil

Barcelona en Comú dóna el seu suport a la candidatura de Guilherme Boulos a l'alcaldia de Sao Paulo i la de Manuela D'Avila a l'alcaldia de Porto Alegre a la segona volta de les eleccions municipals del Brasil.

Guilherme Boulos, que prové del Moviment dels Treballadors sense Sostre (MTST), i Manuela D'Avila, del Partit Comunista del Brasil (PCdoB), es presenten amb un programa electoral basat en la solidaritat, mà a mà amb els moviments socials. Tots dos estan a les antípodes del bolsonarisme i defensen un pla de reestructuració social per acabar amb la desigualtat i la pobresa, advocant per l'educació i salut públiques.

A la primera volta, que es va celebrar el 15 de novembre, la ciutadania brasilera ja va castigar el bolsonarisme i les seves polítiques antisocials i va apostar en moltes ciutats per candidatures municipalistes, feministes i en favor de la justícia social.

Barcelona en Comú celebra, en particular, la victòria d'Erika Hilton, que es converteix en la primera regidora negra i trans de la Càmera Municipal de Sao Paulo, i la de la vídua de Marielle Franco, Mónica Benicio, que prendrà el testimoni polític d'aquesta lluitadora municipalista emblemàtica com a regidora a Rio de Janeiro. També vol fer visible el treball incansable de plataformes com Ocupa Política, Mulheres Negres Decidem, Bancada Ativista i Muitas, que han jugat un paper clau en la construcció de candidatures municipalistes i l'apoderament de dones i persones no blanques i d'origen popular a la política local.

El 29 de novembre, la ciutadania de Sao Paulo i de Porto Alegre té a les mans sumar-se a l'onada d'esperança generada per la victòria de l'esquerra a Bolívia, l'històric plebiscit a favor d'un procés constituent a Xile i la derrota de Trump. Barcelona en Comú crida a que els votants facin a Manuela D'Avila alcaldessa i a Guilherme Boulos alcalde per iniciar un camí cap a la justícia social i ambiental des de baix.

Diumenge tenim l'oportunitat de seguir teixint la xarxa municipalista global de ciutats sense por. No la perdem!