Barcelona En Comú dóna suport a la ILP catalana sobre la Renda Garantida Ciutadana

Davant de la greu situació de pobresa i d'exclusió social que afecta milers de famílies a Catalunya i Barcelona, ​​BComú signa la declaració de compromís perquè s'aprovi l'lnicitativa Legislativa Popular (ILP) sobre la Renda Garantida Ciutadana.

La crisi ha afectat durament a les famílies i ha generat noves situacions de pobresa i precarietat. Les polítiques injustes, a més a més, han fet pagar el preu de la crisi als col·lectius més vulnerables, fet que ha generat un increment inèdit de les desigualtats. Alhora, les polítiques de privatització han suposat una distribució regressiva de la riquesa, del conjunt de la població a una elit econòmica cada vegada més reduïda. Finalment, la crisi del treball està suposant dificultats cada vegada majors d'accés a la renda per via de l'ocupació, i apunta a una cada vegada més necessària desvinculació entre prestació laboral i dret garantit a uns ingressos dignes.

La Renda Garantida de Ciutadania té per objectiu garantir que ningú estigui per sota del llindar de la pobresa i BComú s'adhereix a la declaració de compromís i exigeix ​​a la Generalitat que desbloquegi la seva tramitació de forma urgent per garantir a totes les persones que no percebin uns ingressos suficients (siguin quines siguin les raons d'aquest fet) el dret a una Renda Garantida de Ciutadania que els asseguri els mínims per una vida digna.

Convocatòria roda de premsa 23 de juliol a les 12 hores davant del Parlament de Catalunya

http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/160-convocatoria-rue...