Barcelona en Comú dóna suport a la Flotilla de la Llibertat i demana el seu alliberament i la fi del bloqueig israelià sobre Gaza

La Flotilla de la Llibertat Marianne va ser abordada fa dos dies per l’exèrcit israelià. A bord de la Flotilla hi viatjaven fins a 47 activistes pels drets humans, periodistes, artistes i figures polítiques procedents de 17 països. Es tracta d’una expedició humanitària i pacífica que té com a objectiu trencar un bloqueig que manté aïllades a 1,8 milions de persones a la Franja de Gaza, i reclamar el dret de la ciutat de Gaza a tenir un port marítim. La Flotilla també pretenia fer arribar a la Franja equips bàsics de supervivència com ara panells solars, o material mèdic per als hospitals saturats, ajudant d'aquesta manera una mica a alleugerir la difícil situació que Israel imposa sobre la població de la zona. La Flotilla, però, no va a arribar ni tan sols a aigües israelianes sinó que va ser capturada a aigües internacionals, cosa per la qual l'Estat israelià no té cap potestat legal. Per tot això demanem l’alliberament immediat dels tripulants perquè la Flotilla pugui arribar a destí.

Des de l’any 2007 la Franja de Gaza ha estat sotmesa a un bloqueig que viola els drets fonamentals de la població civil palestina. Així mateix, la Franja de Gaza va patir un bombardeig a gran escala l’estiu passat amb el resultat de més de 2.000 morts, entre els quals hi havia més de 500 menors d’edats. Com a organització compromesa amb els drets humans demanem que els governs israelians i egipci respectin la dignitat dels seus habitants i aixequin el bloqueig sobre Gaza. A més fent una crida urgent a totes les organitzacions internacionals compromeses a treballar conjuntament cap a l'alliberament del port de Gaza.