Barcelona en Comú constata que l'opció del govern tripartit està descartada

Barcelona en Comú ha constatat que després de les reunions que l'equip negociador ha mantingut aquests dies amb ERC i PSC, el tripartit està descartat. Des de BComú es considera que el 26 de maig la ciutadania va donar un mandat clar de configurar un govern d'esquerres a la ciutat de Barcelona, donant un 64% de vots i una majoria àmplia de 28 regidors a aquestes forces. Però ni ERC ni PSC han sortit dels blocs ni dels vetos creuats.

Després de les reunions que l'equip de Barcelona en Comú ha tingut amb ERC i PSC s'ha constatat que el PSC està disposat a sumar per la investidura d'Ada Colau, en canvi, ERC ha manifestat que continua presentant a la investidura al seu candidat.

Barcelona en Comú té una responsabilitat davant els seus electors i davant la ciutat que ha governat els darrers 4 anys. La responsabilitat de defensar l'agenda de canvi iniciada, de no dependre de les agendes creuades entre la resta de forces d'esquerres, i també d'iniciar una nova etapa a la política catalana que superi els vetos i les línies vermelles i aposti per al diàleg i la desjudicialització.

Aquest marc de vetos creuats i la responsabilitat de defensar aquestes polítiques ens impulsen a presentar la candidatura d'Ada Colau a l'alcaldia, com va aprovar el Plenari de Barcelona en Comú el passat divendres 7 de juny i treballarem per assolir l'alcaldia al proper plenari del 15 de juny.

La Coordinadora de Barcelona en Comú es reuneix aquesta tarda per fer seguiment de les darreres reunions d'aquests dies i per valorar els propers passos fins al dissabte 15 de juny.