Barcelona En Comú condemna els atemptats d'Ankara i exigeix a la UE que aturi la política de fronteres a Turquia

Barcelona En Comú envia un missatge de solidaritat i suport a les famílies de les 97 persones assassinades i les centenars de ferides a l'atemptat produït contra la manifestació per la pau, organitzada pels sindicats turcs (DISK, KESK i TTB) i la formació política HDP, el passat dissabte 10 d'octubre a la capital turca, Ankara. Els nostres pensaments són amb tota la gent estimada de les víctimes.

També volem denunciar les acusacions del govern turc, que ha assenyalat grups polítics del poble kurd, sense cap fonament. És una desgràcia que abans d'enviar ajuda als ferits, les autoritats turques s'amoïnin més pels resultats electorals. Havent viscut una situació dolorosament similar ja fa uns anys, volem solidaritzar-nos amb totes aquelles persones víctimes dels atacs terroristes i de la manipulació dels estats amb fins electorals.

Volem també condemnar la política de la Unió Europea, que planteja donar 3.000 millons d'euros a Turquia, perquè aquesta reforci les seves fronteres i així tanqui els refugiats sirians, afganesos i d'altres països, que fugen de conflictes violents que les mateixes autoritats europees han contribuït a generar.

Exigim als governs europeus que aturin aquest pla i facin servir aquests fons per a l'acollida de refugiats.

Barcelona En Comú farà tot el que pugui per tal de contribuir a la pau a la regió, a la justicia internacional i a ajudar les víctimes de les polítiques lesives per als Drets Humans.