Barcelona en Comú comença a debatre la proposta de treballar en la construcció d'un nou espai polític per Catalunya

El plenari de Barcelona en Comú ha donat avui el tret de sortida per debatre el procès de construcció d'un espai polític d'àmbit català que convidi ala ciutadania, organitzacions i moviments socials, altres candidatures municipalistes i forces polítiques a consolidar l'espai polític dels comuns a Catalunya, a partir d'objectius i pràctiques comunes de radicalització democràtica, defensa dels drets socials i sobirania.

A partir d'ara es comença a debatre una proposta i treballar en aquesta construcció. En el supòsit que no hi hagi eleccions generals novament, l'organitzación té un any per davant sense pressions de tempos electorals, per treballar, debatre i construir, des de baix, i per estendre i compartir arreu del territori.

Des de les eleccions del 20D, despres del triomf d'En Comú Podem, BComú ha rebut interpel·lacions i propostes per treballar en la construcció de aquesta proposta política a Catalunya. "Des del lideratge que ha consolidat Barcelona en Comú com a alternativa política ciutadanista i innovadora, activarem i treballarem amb altres projectes i candidatures municipalistes del canvi del diferents territoris de Catalunya per debatre conjuntament la construcció d'aquest nou espai", ha manifestat Susanna Segovia, portaveu i membre de la direcció executiva de Barcelona en Comú, qui ha afegit que es convidará també a participar en els debats a plataformes i agrupacions ciutadanes, moviments socials i altres actors polítics per debatre i posar en comú els objectius i pràctiques que "hauriem d'identificar aquest nou espai polític que faríem entre totes plegades".


Hipotesi de treball i principis

La hipòtesi inicial de BComú ha demostrat ser una hipòtesi guanyadora, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya, i a moltes altres ciutats de l’Estat Espanyol. El nou espai polític català que s’ha de definir i construir ha de respectar els principis i l’ADN que caracteritzen a Barcelona en Comú com a moviment polític: un espai promogut per la ciutadania, que s’organitza des de la diversitat i la confluència a partir d’objectius i pràctiques comunes per davant de les sigles. Una proposta que convoca a construir un nou moviment polític a Catalunya a tothom que vulgui conformar una opció de renovació política i democràtica que lluiti per més i millor democràcia, per les diferents sobiranies, per la justícia social, pel dret al bon viure.

BComú considera que es té l’oportunitat i el deure d’impulsar un subjecte polític que capitalitzi el creixement a Barcelona i a Catalunya, que es converteixi en un nou actor polititzador i de transformació, que fugi de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos, de la simple suma instrumental i electoralista de forces. "Cal construir des de baix, fent xarxa, on tothom hi aporti, vingui o no d’organitzacions polítiques, on el blindatge dels drets socials i del dret a decidir en el seu sentit més ampli siguin fonamentals. Volem plantejar la construcció de aquest espai polític i organitzatiu dels comuns a Catalunya", ha dit Segovia.

Des d’ara, BComú activará tots els espais de treball –grups de barris, eixos, comissions, coordinadora, direcció executiva— per debatre i treballar, interpel·lant a altres espais del territori, per construir conjuntament aquest nou espai polític.