Barcelona En Comú aprova impulsar una candidatura catalana per a les eleccions estatals

El Plenari de Barcelona En Comú ha aprovat avui dotar de mandat a la Coordinadora de l'organització per impulsar la constitució d'una candidatura catalana que participi en les properes eleccions generals del 20 de desembre. 

Els criteris que Barcelona En Comú aplicarà per a la constitució d'aquesta força electoral són els següents: 


1. La naturalesa de la candidatura ha de reflectir el desig de canvi social que la ciutadania experimenta per sobre de la suma de forces polítiques. No serà una simple suma de sigles.
2. La candidatura actuarà com un projecte polític sobirà. L'objectiu és aconseguir un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats.
3. La candidatura adoptarà la forma d'una llista electoral de naturalesa eminentment ciutadanista, que integrarà diferents sensibilitats polítiques, i que constituirà el reflex de les lluites socials i ciutadanes contra la crisi econòmica i política que encara patim.
4. La campanya electoral i l'orientació política d'aquesta força electoral estarà dirigida amb criteris propis de sobirania catalana. Alhora, es relacionarà de manera solidària amb els processos de radicalització democràtica que estan tenint lloc a tot l'Estat.
5. El programa de la candidatura girarà al voltant de dos punts principals:

a. Radicalització democràtica mitjançant el dret a decidir. Exigència d'un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya en el qual totes les opcions es puguin expressar lliurement amb totes les garanties. 
b. Defensa del municipalisme ciutadà que ja està demostrant que es pot governar d'una altra manera. Fem fora els governs corruptes responsables de la crisi. En defensa dels drets socials, els serveis públics, els béns comuns. Pla de rescat ciutadà contra la crisi i les polítiques d'austeritat, amb l'objectiu d'aturar el retrocés democràtic d'aquests anys (reforma laboral, privatitzacions mafioses, pobresa energètica, Llei Montoro...). Mesures per construir processos de canvi i aturar problemàtiques que afecten més enllà de l'àmbit estatal (TTIP, canvi climàtic...). 

Barcelona En Comú convoca un acte públic obert en què es presentarà aquesta proposta al conjunt de la ciutadania. Tindrà lloc el proper diumenge, 25 d'octubre. Volem llançar una crida a la majoria social de canvi, per sumar forces amb la màxima il·lusió en aquesta batalla electoral contra els responsables de la crisi econòmica, social i democràtica.