Barcelona en Comú activa el procés de primàries per a l’elecció de la candidatura per a les eleccions europees de 2019

Avui Barcelona En Comú engega el procés per a l’elecció de la candidatura que concorrerà a les eleccions europees de 2019, el qual finalitzarà el proper 24 de gener. Aquest procés dóna continuïtat a la voluntat expressada en el plenari de l’organització de sumar-se a la candidatura d’Unidas Podemos Cambiar Europa per portar així una agenda municipalista a Europa.

A partir d'avui, que s’activa la convocatòria, comença un procés on poden presentar-se candidatures individuals i que es votaran en urna del 19 al 21 de gener.

Agenda municipalista

Barcelona en Comú vol portar a Europa una agenda pròpia de les ciutats per lluitar contra l'especulació i els grans oligopolis, per la feminització de la política, per l'aposta per la democràcia real o pel desenvolupament de mecanismes per combatre el canvi climàtic.

Per això, es portarà una bateria de 20 propostes per transformar i municipalitzar Europa. Aquestes propostes són fruit del debat de gairebé un any que es va desenvolupar en el cicle de debats “Del Barri a Europa”. El cicle tenia l’objectiu de crear una agenda municipalista per a Europa, segons les prioritats de les Ciutats del Canvi. Hi van participar eurodiputats i regidors de Barcelona, Madrid, València, Iruña, Oviedo i Zaragoza, entre d’altres. En aquest cicle de sis sessions es van tractar temes prioritaris pel municipalisme com són l’habitatge o la gestió de l’aigua i l’energia.

Podeu descarregar un resum de les propostes de l’agenda municipalista de Barcelona en Comú en el següent enllaç.

Calendari electoral

  • 24 desembre: convocatòria d’eleccions.
  • 15 gener: publicació provisional de les candidatures.
  • 24 gener: proclamació definitiva.