Ada Colau: “Volem un Ajuntament amb parets de vidre i que la gent tingui la certesa que els seus representants obeeixen a l’interès general”

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, i diversos membres de la candidatura han signat avui a les portes de l’Ajuntament el seu compromís amb el codi ètic Governar Obeint, que incorpora mesures de fiscalització, rendició de comptes, finançament, transparència i supressió de privilegis que seran d’obligat compliment pels tots els càrrecs electes i de lliure designació de BComú.

“Avui no vivim només una crisi econòmica, sinó també una crisi democràtica sense precedents que allunya les institucions de la ciutadania”, ha assegurat Colau. “Cal exemplaritat, volem canviar les regles del joc i recuperar les institucions per democratitzar-les, per tenir un Ajuntament amb parets de vidre i que la gent tingui la certesa que els seus representants estem per obeir l’interès general”.

Colau ha recordat que BComú ja ha començat a assumir alguns d’aquests compromisos fent pública l’agenda de l’alcaldable i la seva declaració de renda, una mesura que també adoptaran tots els integrants de la candidatura que siguin escollits el 24 de maig “durant els següents 15 dies”. Colau ha instat la resta d’alcaldables a assumir també aquest compromís.

“Volem fer una política municipal més neta, més austera i amb un major control de la ciutadania, impedint les portes giratòries, eliminant privilegis inadmissibles com els cotxes oficials, els regals o les dietes per assistir a reunions, i limitant els sous desproporcionats”, que quedarien fixats en un màxim de 2.200 euros nets, ha explicat Gerardo Pisarello.

El codi ètic preveu també la limitació a dos mandats “amb possibilitat de pròrroga d’un més si compta amb la validació de la ciutadania”, així com la previsió que, sense haver d’esperar quatre anys, la ciutadania pugui censurar aquells càrrecs que incompleixin els compromisos electorals o que tinguin conductes il·lícites”, ha afirmat.