Ada Colau: “Trias i Aguirre tenen molt en comú: estan envoltats de corrupció i tenen una manera compulsiva de retallar drets bàsics i privatitzar serveis públics”

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha assegurat avui que “Xavier Trias i Esperanza Aguirre tenen moltes coses en comú: estan envoltats de corrupció i tenen una manera compulsiva de retallar drets bàsics i privatitzar serveis públics, i per fer-ho ens diuen que no hi ha diners i després el tenen a Suïssa i a Andorra» o l’inverteixen “en una marina per a vaixells de luxe al Port Vell”.

“No ens creiem les seves mentides i volem que ens tornin els diners, perquè els necessitem per a les nostres escoles bressol i per als nostres hospitals”, ha assegurat Colau. “El que cal és voluntat política i per això estem nosaltres aquí”, ha afirmat a Nou Barris a l’acte Primavera Democràtica, que ha compartit amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i al qual han assistit prop de 4.000 persones.

Colau ha assegurat que vivim “una oportunitat històrica i no la podem deixar escapar” i que “el canvi profund serà global o no serà, per això volem guanyar la ciutat de Barcelona” i ha manifestat que “s’ha d’aprofitar aquesta oportunitat municipalista en una ciutat com Barcelona, que té una història de lluita i d’un teixit veïnal organitzat”.

L’alcaldable de BComú ha subratllat que “és hora de mobilitzar els barris populars i que el run run des de baix acabi essent eixordador”. “Volem guanyar per que Barcelona sigui punta de llança de la revolució democràtica i sigui referent al món de ciutat justa, democràtica i amable amb els seus veïns i veïnes”. “El proper 24 de maig podrem escollir entre la màfia i la gent, entre CiU i Barcelona En Comú», ha afirmat.

Pablo Iglesias ha començat la seva intervenció dient que “Barcelona es mereix una alcaldessa de la gent, una alcaldessa valenta com l’Ada Colau. Els dol que una activista de la PAH sigui alcaldessa de Barcelona, estan molt nerviosos”.

“Diguem a les coses pel seu nom”, ha dit Iglesias, “als lladres, lladres; corruptes als corruptes, ja ens ho va ensenyar l’Ada Colau quan van anomenar criminals als representants de les entitats financeres». I ha afegit que “la pàtria de Pujol i la de Rato són els seus diners”.

El secretari general de Podemos ha declarat que “defensar la sobirania és defensar els serveis públics” i ha anomenat “traïdors a la pàtria els qui privatitzen aquests serveis”. Iglesias ha continuat dient que “als sobiranistes allò que ens preocupa és que si et toca viure a Nou Barris visquis menys anys que si vius a Pedralbes”.

També ha senyalat que “el futur de Catalunya l’han de decidir els catalans i les catalanes”. “Jo no vull que Catalunya se’n vagi d’Espanya, estic compromès amb el dret a decidir, però qui va posar cadenats a la Constitució va ser CiU pactant amb Fraga», ha recordat.

En l’acte ha intervingut també Jaume Asens, membre de la candidatura de BComú, que ha manifestat que “tenim un somni comú que és recuperar Barcelona per a la ciutadania” i ha afegit que per això “necessitem a la gent organitzada, en barris, universitats, en diferents moviments...”. Asens ha recordat que “aquest barri és un dels que millor representen la lluita popular” i ha apuntat com a exemple d’aquestes lluites l’Ateneu Popular Nou Barris o Can Mas Deu.

Fotografia de Marc Lozano