Ada Colau publica la declaració de béns i la declaració de renda i emplaça la resta dels candidats a fer el mateix

Ada Colau obre avui una web personal en què fa públiques la declaració de béns i la declaració de renda i emplaça la resta dels candidats a les eleccions municipals de Barcelona a fer el mateix. La decisió de l’aspirant a cap de llista de Barcelona En Comú té un doble objectiu: “D’una banda, conscient que sobre els càrrecs públics -o aspirants a ser-ho- plana l’ombra de la sospita, oferir la màxima transparència sobre qui soc i què faig, i en segon lloc,  explicar regularment com visc l’experiència que suposa per a una ciutadana corrent enfrontar-se en primera línia a una cursa electoral, a la tensió mediàtica i a les intrigues que envolten el poder”.

A més de les declaracions de renda i de béns, la web conté l’expedient acadèmic, el currículum i la biografia d’Ada Colau; una mediateca amb entrevistes, articles i vídeos de conferències i actes en què ha participat; l’agenda en què donarà a conèixer no només els actes públics, sinó també les reunions i activitats que tingui fruit de l’activitat política; un formulari de contacte amb la ciutadania per resoldre dubtes o atendre peticions, i un blog “per compartir reflexions, experiències, dubtes i esperances”.

“Tota la vida he fet política –ha declarat Ada Colau--. Per política entenc ajuntar-se amb altres per millorar les nostres condicions de vida, aturar els desnonaments, apuntar-se a l’associació de veïns, reivindicar el carrer i manifestar-se, defensar el CAP davant de les retallades, col·laborar amb un banc d’aliments, fer vaga, organitzar les festes del barri... Centenars d’accions quotidianes són política. Ara bé, en els darrers temps s’ha confós la política amb majúscules amb la política professional a les institucions i fruit d’aquesta confusió la política avui està més desprestigiada que mai”. 

Amb aquesta iniciativa la candidata de Barcelona En Comú pretén contribuir a  recuperar el prestigi de la política. “És una contribució modesta, però necessària, i seria bo que s’hi sumessin els altres candidats”, ha manifestat.

Ada Colau és l’única candidata a cap de llista a les primàries de Barcelona En Comú i encapçala un equip de 15 persones. Fins dijous 12 de març els veïns de Barcelona podran votar per elegir els 10 candidats de districte dels 37 que s’han presentat a les primàries per formar part de la llista de Barcelona En Comú.