Ada Colau proposa invertir 120 milions en 12 barris prioritaris

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha assegurat avui que “durant els dos primers anys de mandat invertirem 120 milions d’euros en Plans Integrals de Barri que es duran a terme en 12 barris prioritaris”, que BComú ha identificat fruit d’un mapeig en què s’han creuat dades de pobresa, atur, inversió per habitant, així com taxes d’envelliment, dependència, o dèficits urbanístics, tant en l’espai públic com en l’estat dels habitatges.

Fruit d’aquesta anàlisi, BComú situarà la prioritat inversora, amb un promig de 10 milions per a cadascun, en sis barris de Nou Barris (Ciutat Meridiana, Verdum, Roquetes, Can Peguera, La Guineueta, Turó de la Peira), dos de Sant Andreu (Trinitat Vella i Bon Pastor), dos de Sant Martí (Verneda-La Pau i Besòs-Maresme) i dos a Sants-Montjuïc (La Marina-Zona Franca i la Bordeta).

En tots aquests barris es desenvoluparan 4 actuacions centrals: millora d’espais públics (dotació d’espais verds, supressió de barreres arquitectòniques,...); actuacions en matèria d’equipaments; intervencions de rehabilitació urbana integral, promovent un cens seriós d’habitatges buits, i l’impuls de programes de desenvolupament comunitari. “És un pla ambiciós però realista, que és factible si es canvien les prioritats”, ha assegurat el número dos de la candidatura, Gerardo Pisarello.

“Cal orientar les inversions amb especial esforç als barris que més ho necessiten, comptant amb la participació ciutadana i generant ocupació prioritàriament entre la gent del barri”, ha assegurat Colau en un acte a Ciutat Meridiana, “el barri més prioritari de tots”. “Cap barri de Barcelona pot ser un barri oblidat, tots mereixen igualtat de tracte i oportunitats”, ha afirmat l’alcaldable de BComú, recordant com durant el mandat de Xavier Trias s’han prioritzat les inversions “a l’epicentre de l’atractiu turístic o en la reforma de les avingudes del luxe”, mentre Nou Barris i Sant Andreu quedaven a la cua de les inversions per habitant.

L’acte ha comptat amb el suport del catedràtic i promotor de Procés Constituent Arcadi Oliveres, que s’ha mostrat “tan il·lusionat amb el projecte de BComú com l’any 1971 em vaig il·lusionar amb el naixement de les associacions de veïns, que defensaven coses molt similars” a les que planteja la candidatura. Oliveres ha reclamat aprofitar les eleccions municipals per reivindicar majors competències i recursos per als ajuntaments, que administren el 14% del pressupost de l’Estat, mentre a Suècia en gestionen el 55%.