Ada Colau: "L'aposta de BComú no són les grans obres, sinó acabar les ferides obertes que té la ciutat"

Ada Colau, alcaldable per Barcelona En Comú, ha declarat que l'aposta de BComú per la ciutat "no són les grans obres sinó acabar les ferides obertes que té la ciutat. Cal finalitzar el que s'ha començat. No es tracta d'inaugurar obres, sinó de resoldre espais com la Sagrera, Glòries, el tram inacabat del tramvia o la línia 9 de metro. Obres sobredimensionades que ara cal auditar i redimensionar", ha explicat en el marc del cicle de conferències 'Eleccions municipals 2015' al Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports-Catalunya.

Per BComú, Barcelona és una ciutat amb un gran potencial i recursos per poder revertir l'actual situació de crisi. "Cal impulsar un model econòmic just i democràtic, on es canviï el paradigma de gestió i es recuperi el lideratge públic en col·laboració amb el sector privat i els diversos actors de la ciutat", ha dit Colau, qui ha destacat que "recuperar la política pública, revertir l'actual situació, passa per què aquesta gestió pública tingui beneficis socials, econòmics i ambientals".

“Els darrers quatre anys de govern municipal han comportat una Barcelona més injusta i desigual, on s'ha prioritzat el benefici econòmic concentrat en unes mans. La Marina del Port Vell o l'operació dels Deutsche Bank en són exemples”, ha assegurat.

Enfortir nous sectors econòmics

"Els monocultius són un perill i cal diversificar el model econòmic de la ciutat”. En aquest sentit, Colau ha destacat que “estem a favor del turisme, però cal fer una política a mig i llarg termini i apostar per la ciutat que volem", situant la rehabilitació i l’eficiència energètica com a sectors estratègics de futur. També ha considerat necessari "reindustrialitzar la ciutat", aprofitant el potencial, per exemple, de l'Eix Pere IV, de Sant Andreu o de La Bordeta, ja que "cal rellançar l'economia productiva i cooperativa i apostar pel treball amb petites i mitjanes empreses”.

Per Ada Colau, “caminar cap a l'autosuficiència energètica és una obligació per ser sostenibles i viables com a ciutat”. Ha defensat també la voluntat de BComú de remunicipalitzar l'aigua, ja que “privatitzar béns comuns i serveis bàsics no és la millor manera de recuperar el control de la gestió ambiental, rebaixar les tarifes i millorar la qualitat”. Colau ha apostat també per construir el corredor mediterrani i enllestir l'accés ferroviari al port.