Ada Colau inaugurarà la segona edició de Municilab, la trobada de municipalisme estatal a Barcelona

Barcelona en Comú organitza per segon any consecutiu la trobada Municilab, unes jornades de reflexió, creació i acció al voltant de les ciutats al món. En aquesta edició, el debat es centrarà en les noves formes de fer política en xarxa i el repte d'elaborar agendes comunes de diferent escala.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, serà l’encarregada d’inaugurar aquesta trobada del municipalisme estatal, juntament amb Pedro Santisteve, alcalde de Saragossa, els quals conversaran sobre el treball en xarxa que ja s'està fent des de les ciutats del canvi, en un acte que es celebrarà el divendres 26 d’octubre a les 19.30 h al pati de Lletres de la UB. 

Més de 250 persones s’han inscrit en aquestes jornades que començaran la tarda del divendres 26 d’octubre i que es desenvoluparan durant tot el dissabte 27 a la facultat de Lletres de la Universitat de Barcelona. Aquest 2018, s’organitzaran més de 30 activitats, dos actes públics, 6 tallers de creativitat i acció i 6 presentacions. A més, la trobada comptarà amb una programació pròpia per als infants i una festa de cloenda amb els concerts de Los Ganglios y Las Hijas de la Cumbia. 

En aquesta 2a edició de Municilab, des de Barcelona en Comú volem situar-nos davant els reptes actuals i futurs dels governs locals i de les organitzacions polítiques; i les formes de fer política en xarxa per afrontar reptes comuns. Es pretén així consolidar aquest espai de trobada com a instrument de construcció i difusió de relat en relació al municipalisme i el treball coordinat entre els diferents actors.

Acte sobre l’extrema dreta

L’acte de cloenda del Municilab, que tindrà com a títol “Xarxa de ciutats davant l’alça de l’extrema dreta”, versarà sobre les polítiques i discursos que han de desenvolupar les ciutats enfront de les forces xenòfobes i racistes que estan emergint a Europa. Comptarà amb la participació de Mauricio Valiente, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Madrid; Elsa Bardeaux, consellera de joventut a París; Fátima Taleb, exregidora de Participació i Convivència de l’Ajuntament de Badalona; i Jaume Asens, tercer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona.

Informació sobre la cobertura mediàtica del Municilab

Els actes públics comptaran amb totes les necessitats tècniques per a la cobertura mediàtica: taules per a periodistes, wifi, endolls, rac, tarima per càmeres i sales a la UB per a entrevistes. 

Aquells mitjans interessats a assistir a tota la trobada o a algun dels tallers tancats de divendres o dissabte, heu d’especificar-ho a l’email premsa@bcnencomu.cat.

Si voleu entrevistar algun dels ponents convidats, contacteu per email o telèfon amb la responsable de premsa per sol·licitar-ho. 

Xarxes per estar informats de les activitats de "La Comuna, Escola del Comú" 
Twitter: @EscolaDelComu
Facebook: https://www.facebook.com/escoladelcomu/
Canal de telegram: https://t.me/escoladelcomu