Ada Colau i Manuela Carmena intercanviaran les alcaldies per fomentar la relació entre Madrid i Barcelona

[NOTA: Aquesta notícia és una broma amb motiu del dia dels Innocents. Gràcies pel vostre sentit de l'humor. Mès informació, aquí]

 

Dues de les ciutats del canvi, Barcelona i Madrid, intercanviaran durant dues setmanes a les seves respectives alcaldesses per fomentar la cooperació, explorar iniciatives i compartir les polítiques públiques que ambdues han començat a posar en marxa durant aquests primers mesos de govern.

L'intercanvi es concretarà en els primers mesos del 2016, no obstant això les dates definitives depenen de les agendes dels dos consistoris, i encara s'han de concretar. La idea, que pren com a model l'intercanvi d'alcaldes i alcaldesses ja implementat en algunes ciutats sueques i noruegues amb èxit notable, es va gestar a la primera trobada municipalista que es va duu a terme a Barcelona el passat mes de setembre, al fer-se evidents moltes problemàtiques en comú i maneres diverses de legislar al respecte.

Ada Colau ha destacat que "és important compartir experiències per millorar les polítiques públiques a les respectives ciutats. Aquesta pot ser una primera prova que després es repliqui a diverses ciutats d'Europa". Per la seva part Manuela Carmena fa temps que ha mostrat el seu interès per conèixer més d'aprop la realitat de Barcelona i com s'està fent front a diverses problemàtiques com les polítiques d'habitatge o els mecanismes de transparència.

La iniciativa es planteja com un projecte pilot per realitzar alcaldies rotatives a diverses ciutats, emulant així al programa Sèneca que tants bons resultats dona en el món universitari. Aquest cop, però, es tracta d'un intercanvi breu, de dues setmanes, i sense beca. Durant aquest breu intercanvi les alcaldesses podran reunir-se i conèixer els governs municipals i l'organització interna dels consistoris.

Finalment, s'estableix que en alguns actes oficials es puguin també substituir l'una a l'altra, encara que caldrà cenyir-se a la legislació vigent en el cas dels plens municipals, per exemple.

Manuela Carmena ja ha anunciat a Ada Colau que ha començat un curs de català. Per la seva banda, Ada Colau destaca que aprofitarà l'estada per millorar el seu accent. "Mai havia menjat canelons el 26 de desembre i m'ha encantat l'experiència", bromejava Manuela Carmena. Ada Colau ha respost que "l'entrepà de calamars sempre m'ha semblat una idea fascinant. Segur que ens el podem emportar a Barcelona per implementar-lo". Més enllà d'aquests episodis anecdòtics la proposta s'augura com una experiència molt enriquidora.