Ada Colau: "Fa falta repensar com treballem el dins i el fora de l'Ajuntament, entre els veïns i veïnes i les institucions"

Més de 600 persones han assistit aquest vespre a l'acte organitzat per Barcelona En Comú a la Rambla del Raval. Sota el títol Agafem aire per bufar ben fort!, l'esdeveniment ha servit per a realitzar un balanç de l'inici de mandat de BComú a l'Ajuntament de la ciutat i plantejar els reptes pels propers mesos. 

Colau ha iniciat la seva intervenció reivindicant que era a l'acte no solament com a alcaldessa sinó com a "dona, mare i veïna". L'alcaldessa de Barcelona ha remarcat la importància de fer aquests actes al carrer perquè "fa falta fer vida normal de ciutadana per recordar que estem aquí com a ciutadanes".

També ha remarcat que és important "trencar la barrera entre el dins i el fora"."Fa falta repensar com treballem el dins i fora entre  els veïns i veïnes i les institucions". En aquest sentit ha declarat que "ahir es va produir una enorme victòria popular i s'ha demostrat que  l'impossible era possible", sobre l'aprobació en el ple del Parlament sobre la ILP impulsada principalment per la PAH i l'APE.

Ada Colau ha lamentat que des de l'inici del mandat la conciliació familiar és "el pitjor" del seu treball com a alcaldessa. "Hi ha molt que repensar en les  institucions en relació a la conciliació familiar i laboral". Pero també ha assegurat que treballar amb el personal de l'Ajuntament és "del millor" de la seva experiència com a alcaldessa. "Hem obert una terrassa meravellosa que estava tancada per a ús exclusiu de l'Alcaldia, però ara s'ha obert als treballadors perquè en facin ús".

Per la seva part, Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ha posat en valor la importància de fer "municipalisme de carrer,  escoltant i preguntant a la gent". Pisarello també ha subratllat que "guanyar la ciutat no és solament guanyar les eleccions" i ha destacat que en aquest primer mes i mig de govern, s'han posat sobre la taula temes d'importància per a la ciutat com els desnonaments, la malnutrició infantil o el problema que existeix amb els Centre d'internament  d'Estrangers. "Aquest nou Govern no tolerarà les polítiques racistes". 

Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, ha manifestat que "hi ha molt que aprendre del Raval, de la convivència i de la plurialitat que hi ha al barri".

Després de les intervencions, els veïns i veïnes han pogut preguntar a l'alcaldessa i als dos regidors per les seves preocupacions i dubtes. També han animat a BComú a continuar fent  aquests actes. Els han fer propostes en matèria educativa, sobre el reaprofitament dels solars buits del barri, així com dels  problemes relacionats amb el turisme i la migració.

La música de  l'acte l'ha posat Rosa Sánchez, de l'Espai de l'Immigrant del barri i el grup LaRumbé que s'ha encarregat de tancar l'esdeveniment.

Fotografia: Marc Lozano