Ada Colau dona suport als candidats d’esquerres a les alcaldies de Roma i Bologna

Quan falta prop d'un mes perquè se celebrin les eleccions municipals a Itàlia, avui Ada Colau ha viatjat a Roma per participar en el tret de sortida de la campanya de Roberto Gualtieri, candidat a l'alcaldia de la capital italiana. Dimecres, Colau també va intervenir en un acte per donar suport a Matteo Lepore, candidat a l'alcaldia de Bologna. Una trobada en la qual també va participar de forma telemàtica Anne Hidalgo, alcaldessa de París.

Tant Gualteri com Lepore, encapçalen candidatures unitàries d'esquerres que agrupen diversos partits. Lepore, a Bologna, té opcions a guanyar en primera volta i Gualtieri, a Roma, és el candidat del centreesquerra amb més possibilitats de passar a la segona volta.

Tots dos tenen com a referent les polítiques impulsades pels Comuns a Barcelona. En aquest sentit, els candidats han estat interessats principalment en aquelles polítiques que Ada Colau ha posat en marxa l'Ajuntament de Barcelona en matèria social, per garantir el dret a l'habitatge i la lluita contra l'emergència climàtica. També han tingut molt interès en les polítiques d'innovació tecnològica i participació, com el projecte Decidim Barcelona.