Ada Colau: “Barcelona té l’oportunitat històrica de ser punta de llança d’un canvi referent per a Catalunya, l’Estat i la resta d’Europa”

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha assegurat avui que “a Barcelona tenim l’oportunitat històrica de ser punta de llança d’un canvi que sigui referència per a Catalunya, l’Estat i la resta d’Europa”. “Hi ha molta gent que ens està mirant, i el que passi aquí és molt important més enllà de Barcelona, tenim una gran responsabilitat”, ha assegurat en un acte a Nou Barris, “un exemple de barri construït des de baix per milers d’herois i heroïnes quotidianes que batallen cada dia”.

“Nou Barris concentra 8 dels 10 barris amb més atur de la ciutat i lidera els rànquings d’atur, desnonaments i pobresa energètica, i és un dels districtes més castigats per les polítiques injustes impulsades per CiU i PP”, ha assegurat Colau. “Nosaltres volem una Barcelona sense barris de primera i de segona, una Barcelona que sigui un referent internacional, però no com a ciutat aparador que es posa maca per al turisme de masses, sinó com a ciutat inclusiva, amable, justa i democràtica”. “Volem demostrar que es pot governar amb la gent i per a la gent, no només per a un pocs”, ha afegit.

“Estem aquí perquè volem decidir-ho tot”, davant d’uns “partits de l’ordre que consideren els veïns i veïnes una molèstia o una amenaça”, i que acusen “aquesta gran majoria social que ens estem organitzant de ser uns saltimbanquis o de no tenir experiència. No la tenim: ni en sobres, ni en sobresous, ni en privilegis, ni en dilapidar recursos públics, però sí en aturar desnonaments, en arribar a final de mes malgrat la seva reforma laboral. Hem demostrat que som capaços de fer possible l’impossible”, ha afirmat Colau.

“Només cal voluntat política, els barris no demanen caritat, sinó dignitat i política de drets”, ha remarcat, apostant per impulsar “polítiques actives” que facin de Barcelona un referent internacional en matèria, entre d’altres, de drets laborals. En aquest sentit, ha defensat prioritzar la lluita contra l’atur, “reformular i descentralitzar Barcelona Activa, i portar-la a barris com Nou Barris, donant feina a la gent per rehabilitar-los”. “Cal activar polítiques de reactivació econòmica, començant per l’Ajuntament, que està privatitzant i precaritzant serveis bàsics”, ha afirmat. Colau ha recordat que l’activitat del Consistori “equival a un 5% del PIB de la ciutat”, i ha apostat per l’impuls d’un “segell contractual de qualitat” que garanteixi les condicions dels treballadors i treballadores municipals i de totes les empreses amb qui opera l’Ajuntament.