Ada Colau anuncia deu nous espais on viure amb habitatge assequible a Barcelona

Ada Colau, cap de llista de Barcelona en Comú a les municipals, ha anunciat deu nous espais on viure amb habitatge assequible a Barcelona que es construiran gràcies a un canvi de planejament urbanístic a diferents barris de la ciutat. Al barri de La Marina ja s’ha desbloquejat el planejament que no permetia el seu desenvolupament i a la Sagrera s’han reiniciat les obres i s’ha recuperat sòl per fer-hi habitatge.

Seguint l’exemple d’aquests barris, Colau ha presentat aquesta mesura per sumar a llarg termini nous espais on viure “en una ciutat densificada com la nostra, on descartem créixer en alçada i on defensem el model mediterrani recosint territoris i reequilibrant la ciutat amb habitatge assequible”.  “Guanyarem més densitat i habitatge públic sense obrir la porta a l’especulació”, ha afegit Colau, que ha presentat aquestes propostes acompanyada de la número 3 de la llista a les municipals, Janet Sanz.

Els nous emplaçaments es troben a vuit àrees de la ciutat. A Fira de Montjuïc, “on guanyarem barri aprofitant la seva reformulació per tenir-hi habitatge públic i assequible i recosirem Font de la Guatlla i Poble Sec”, ha destacat Colau. A aquesta àrea s’hi sumen Gràcia-Penitents; el barri universitari a la zona de la Diagonal; el tram de nova cobertura de la Ronda de Dalt; la Vall d’Hebron, i La Carbonera, que es transformarà per obrir Poble Sec al Mar.

A aquests nous espais s’hi sumaran dos emplaçaments més on construir habitatge, tal i com ha explicat Janet Sanz: “plantegem projectes de vida a la façana fluvial del Besòs per cosir espais de cobertura de la ronda que avui són espais de soroll que són més frontera que frontissa” amb una façana d’habitatge assequible de cara al riu a trams coberts de la Ronda Litoral.  Per últim, es situaria una nou espai a la plataforma del Zoo Marí “que podria acollir un barri que lligui Sant Adrià amb Barcelona”.

L'habitatge seguirà sent una prioritat en el proper mandat, oferir-ne més és també una qüestió de lluita contra la crisi climàtica i la contaminació en una ciutat on es pugui viure i treballar.