Activistes de l’eix d’Ecologia i el Districte de Sant Andreu recullen 430 quilos de residus a la llera del riu Besòs

Han compartit l’acció amb comuns de Santa Coloma de Gramenet i han portat les deixalles a un Punt Verd

Una vintena d’activistes de Barcelona en Comú de l’eix d’Ecologia i el Districte de Sant Andreu han participat aquest diumenge en la jornada ‘Recuperem el Besòs’, una neteja voluntària de residus de les lleres del riu al seu pas per Santa Coloma de Gramenet. L’acció ha estat organitzada conjuntament amb Santa Coloma en Comú i també s’hi han sumat companyes de Sant Adrià i Badalona.

Després del darrer vessament contaminant del 24 de març passat, els comuns han volgut contribuir a la cura d’un espai recuperat per a la vida com és el de la llera del riu Besòs. Durant la jornada de neteja voluntària s’han recollit 430 quilos de residus, que s’han portat a un Punt Verd.

A la trobada, el portaveu de l’Eix d’Ecologia de Barcelona en Comú, José Luis Muñoz, ha fet un repàs històric de l’entorn de la llera del Besòs al seu pas pel Bon Pastor i Santa Coloma de Gramenet i ha fet una crida a la responsabilitat de la gent en la cura dels entorns naturals com el del riu Besòs.

A l’acció també hi ha participat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, que s’ha referit al valor de l’espai del Besòs i la seva naturalització així com a la recent Llei de Residus i Sòls contaminats aprovada fa uns dies al Congrés dels Diputats, que prohibeix els plàstics d’un sol ús, fumar a les platges o que també obliga als bars i restaurants a servir aigua de l’aixeta de manera gratuïta per evitar l’ús d’envasos contaminants.

Per la seva part, la regidora dels Comuns a Santa Coloma de Gramenet, Clari Organvidez, ha posat en valor la recuperació de l’entorn del que havia estat en altres temps “una claveguera a cel obert” i ha recordat que la mobilització ciutadana i la tasca des de les institucions -com en l’època de l’alcalde Lluís Hernàndez-, han fet realitat que el riu Besòs sigui un espai pel gaudi.

Una jornada profitosa de relació entre Comuns d’ambdues bandes del riu Besòs.