Aclariment de Barcelona en Comú sobre la situació política catalana i la possibilitat d'eleccions al Parlament

Respecte als rumors que estan circulant a les xarxes, als mitjans de comunicació i a diverses declaracions personals sobre el posicionament que hauria de prendre Barcelona en Comú enfront de la situació política catalana i la possibilitat de l'avenç de les eleccions al Parlament, BComú vol aclarir que:

  1. L'organització no emetrà cap valoració política sobre les decisions sobiranes dels altres partits, si bé BComú sí que manifesta el seu respecte a la CUP i a la seva decisió en tant que ha estat presa després d'un procés consultiu i participatiu en el si de la seva organització i els seus espais de presa de decisions.
  2. Barcelona en Comú encara no ha debatut l'abast de la situació provocada per aquesta decisió i, en conseqüència encara no podem emetre cap valoració al respecte.
  3. Igualment, i a l'espera de la possible convocatòria d'eleccions, BComú encara no ha debatut quin haurà de ser el seu paper, si és que l'organització vol tenir-lo. Recordem, en aquest sentit, que el plenari de Barcelona en Comú va decidir sobiranament no participar en les eleccions catalanes del passat 27 de setembre en la coalició Catalunya Sí Que es Pot, que no té cap relació orgànica amb BComú.
  4. Així doncs, cal insistir que Barcelona en Comú no està representada al Parlament de Catalunya, i que les veus que es manifestin des d'allà no representen l'organització. Equiparar els resultats de les eleccions catalanes als de les espanyoles no és possible donat que els actors són diferents. El guanyador de les eleccions del passat 20 de desembre va ser En Comú Podem, la candidatura que BComú va impulsar i de la qual és partícip.
  5. Allò que determinarà les polítiques i estratègies que ha de seguir Barcelona en Comú en el futur serà fruit del treball i el debat a les assemblees territorials i els eixos, validat en plenari.
  6. A dia d'avui el treball i els esforços de BComú es centren en donar tot el suport al grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona així com al nou grup parlamentari d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats.